TOP

Gant viert 70-jarig bestaan met 7 iconen


Gant blaast dit jaar 70 kaarsjes uit. Om dit te vieren, heeft het Zweeds-Amerikaanse modelabel zeven iconen uit hun collectie nieuw leven ingeblazen.

Dit jaar viert Gant zijn zeventigste verjaardag onder meer met zeven preppy iconen: het button-down shirt, de club blazer, de chino, het piqué shirt, de heavy rugger, de varsity jacket en de cable knit. De historie van het merk vormt de basis van een collectie die is opgedragen aan de zeven iconen die de identiteit van Gant bepalen. Het piqué shirt en de chino werden dit voorjaar al uitgelicht, komende winter spelen de andere vijf iconen de hoofdrol:

1950: Button-down shirt

Het verhaal van Gant begon in 1949 met de droom om het perfecte shirt te creëren. Zeven decennia later is het button down shirt nog steeds een preppy icoon. Het button-down shirt is beschikbaar in meerdere kleuren, met bloemenprints, strepen en ruiten. Daarnaast heeft Gant het tech prep button-down shirt gelanceerd. Tech prep is een innovatie van Gant, waardoor het overhemd ademt en vocht afvoert. Daarnaast heeft het overhemd een vleugje stretch ter ondersteuning van een actieve levensstijl.

The button-down shirt

1960: Club blazer

De tijdloze blazer wordt gedragen over het button down shirt en is daar ook als gevolg op gelanceerd. De club blazer is beschikbaar in vele stoffen, waaronder katoen, keperstof, met visgraatmotief en gekookt wol. Daarnaast heeft Gant een speciale club blazer gelanceerd ter ere van hun Beacons project. Het Gant Beacons Project is een bijdrage aan een duurzamere onderneming. Gant Beacons Project-kledingstukken bevatten geupcycled oceaanplastic dat verzameld werd in samenwerking met Seaqual en zorgen dat Gant steeds bewuster omgaat met ontwerpen. De club blazer is diep verankerd in de geschiedenis van de Amerikaanse sportkleding, en dus ook in die van Gant.

The Club blazer

1970: Chino

Om de look compleet te maken is na het button down shirt en de club blazer de chino gelanceerd. De chino is er voor dames en heren en komt ook voor in de tech prep collectie.

The chino

1980: Piqué shirt

Wat begon als een tennisshirt is zowel op als naast de court een icoon geworden. De klassieke piqué blijft punten scoren. Gant heeft de ideale heren- of damespolo, ongeacht de stijl of smaak. De polo’s en shirts zijn een essentieel item in de kledingkast van elke man of vrouw, en beschikbaar een groot assortiment kleuren zoals zwart, marineblauw en wit. Daarnaast zijn er ook polo’s met gedurfde prints en preppy strepen.

The piqu shirt

1990’s The heavy rugger

Voortbordurend op sport is de heavy rugger gelanceerd, in verschillende kleuren en prints. De heavy rugger is een rugbyshirt van zware kwaliteit en heeft contrasterende strepen en een kraag van keperstof.

The heavy rugger

2000 Varsity jacket

Het varsity jacket is geïnspireerd op Amerikaanse collegesporten Deze heeft Gant inmiddels ook ontworpen voor vrouwen. Het jack is ontstaan op de beste universiteiten van de Verenigde Staten.

The varsity jacket

2010: The cable knit

De cable knit heeft deze een nieuwe uitstraling gegeven en ook uitgevoerd in vele beschikbare kleuren.

The Cable Knit

In Textilia #10 staat een uitgebreid interview met de ceo van Gant, Brian Grevy. Neem nu een abonnement en lees het hele artikel en blijf voortaan op de hoogte van al het nieuws uit je vakgebied!