TOP

Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland [zomer 2020]


Het nieuwe inkoopseizoen is hét moment voor de introductie van nieuwe merken in Nederland. Nu de beurzen achter de rug zijn selecteren we uit al het aanbod 7 nieuwe vrouwenmodemerken voor zomer 2020.

Butter & Hazel

Het idee voor het Amsterdamse vrouwenmodemerk Butter & Hazel werd geboren op het Indonesische eiland Bali. De kleding en de swimwear collectie zijn ontworpen door Benthe Liem en Isidoor van Esch en geschikt voor zowel casual als fancy gelegenheden. Butter & Hazel is, aldus het duo, bedoeld voor vrouwen die niet bang zijn om op te vallen.

Butter Hazel Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland SS20 04

 

Kadú Fashion

Kadú is opgezet door Ayla Kroet en Linda Bouwmeester. Bouwmeester heeft was werkzaam als agent en heeft jarenlange ervaring in retail, Kroet heeft eerder het badmodemerk Sedna Bodywear opgezet waar ze verantwoordelijk was voor de ontwerpen, de productie en de marketing. Kadú is een acroniem van ‘knits and dresses united’ en bestaat uit knitwear tuniekjes, jurkjes, maxidresses en jumpsuits.

Kadu Fashion Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland SS20 05

 

Ro’Skinwear

Het label Ro’Skinwear is ontstaan uit passie voor drawing art en unieke prints. Elk item wordt gepresenteerd als een kunstwerk en kan volgens de makers als een verhaal in 360 graden worden bewonderd. De collectie bestaat onder andere uit borduursels, prints, stofcombinaties van zijde, gelamineerde jerseys, katoen en transparante tules.

RoSkinwear Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland SS20 07

 

Aímée

Het casual chic modelabel Aímée werd voor het eerste gepresenteerd tijdens mode-event The Fashion Gallery. De collectie van het label draait om mixen en matchen en bestaat uit 10 verschillende stijlen die allemaal makkelijk te combineren zijn: 4 jurken, 3 tops, een broek, een rok en een short. Alle stijlen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren en gemaakt van linnen en katoen.

Aimee Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland SS20 03

 

Before7am

Handige bijverkoop en slimme accessoires om tops een compleet nieuwe look mee te geven. Dat is de eerste serie van zeven afneembare witte kragen van modelabel Before7am. Het label, dat met organic cotton werkt, is opgericht door de Nederlandse Annabel Kleyweg. Zij wil vrouwen aanmoedigen om hun veelzijdige karakters te uiten, zonder dat zij het gevoel hebben dat zij hun eigen persoonlijkheid moeten verstoppen onder de laatste modetrends.

Before7am Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland SS20 01

 

More by Mooj

Het nieuwe Nederlandse grote maten(mono)label More by Mooj is exclusief online verkrijgbaar. Curvy vrouwen kunnen bij het label terecht voor poloshirts en polojurken voor iedere gelegenheid. Deze shirts en jurken hebben zorgvuldig gecreëerde pasvormen en zijn duurzaam in Portugal geproduceerd in kleine oplages.

MORE BY MOOJ Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland SS20 06

 

Phil & Lui

Het jonge, Duitse ‘urban sporty’ kledingmerk Phil & Lui legt de nadruk op het creëren van een unieke look, die gekenmerkt wordt door prints en wassingen. Alle items worden met oog voor detail geproduceerd en zowel functionaliteit, draagcomfort als stijl zijn belangrijk in de collecties. De productie vindt plaats in Portugal bij regionale familiebedrijven en is volledig GOTS-gecertificeerd.

Phil  Lui Nieuwe vrouwenmodemerken in Nederland SS20 02