TOP

Innovatieve mannenmode: hi-tech shirts en kreukvrije pakken

Mannenmode wordt dankzij technologische ontwikkelingen steeds gebruiksvriendelijker en comfortabeler. Zo lanceerden zowel Hackett als Gant nieuwe producten die het leven van de man aangenamer moeten maken.

Het Britse mannenmodemerk Hackett heeft, in navolging van merken als Paul Smith, een nieuw innovatief pak op de markt gebracht.

De zogeheten Journey Suit is gemaakt van stof die anti-transpiratie, waterafstotend en anti-bacterieel is. Daarnaast is het ultralichte wol, geproduceerd door de Britse stoffenfabrikant Thomas Mason, dankzij een speciale coating kreukvrij. 

Hackett lanceert de Journey Suit met een (video)campagne waarin twee mannen een skydive maken in hun pakken.

Sneldrogend

Ook Gant komt met een nieuwe toepassing, dit keer op het terrein van shirts. Het merk introduceerde deze week Tech Prep: stoffen die ‘zijn ontworpen voor een actief leven’. Zo zijn de overhemden gemaakt van een microfiber polyester dat sneldrogend is en tegelijkertijd zweet afvoert en verkoelend werkt. 

De overhemden zijn in vier verschillende varianten uitgevoerd: een chambray, pique, blauw gestreept en jersey shirt – allemaal klassiekers van Gant. 

Gant Tech Prep
Het gestreepte Tech Prep shirt van Gant