TOP

Inkooptip mannenmode winter 2017-2018: de camouflage-print

Het inkoopseizoen voor winter 2017-2018 is aangebroken. Een goed moment om de balans op te maken naar aanleiding van alle modeshows en –beurzen. Wat mag niet ontbreken op je verlanglijstje?. In deel 2 van onze reeks inkooptips: de camouflageprint.

De camouflageprint staat eigenlijk al een tijdje bekend als ‘fout’, maar nu lijkt het erop dat dit dessin een stijlvolle rentree maakt. Zo zagen we in onder meer de laatste mannenmodeshow van Louis Vuitton – die vanwege de samenwerking met streetwearlabel Supreme enorm gehyped is – een shirtjacket met een klassiek camouflagedessin.

LV27jpg
Louis Vuitton AW17-18

Outdoortrend

Ook zagen we op de afgelopen Pitti Uomo veel jassen met verschillende variaties op de camouflageprint voorbijkomen, onder meer bij modemerk Gant. Het Nederlandse mannenmodelabel Ontour toonde op Modefabriek truien met een eigentijdse variant op de camouflageprint met roze accenten. 

Vooral voor overshirts – overigens nog steeds een inkooptip – of overhemden van stevige stoffen is het camouflageprintdessin een aanrader. Gecombineerd met een oversized, stevige wollen broek en nette sneakers past de camouflageprint goed binnen de outdoortrend die we op alle beurzen en op de catwalks spotten. 

gant-camouflage
camouflage pitti
2x camouflage op de Pitti