TOP

Söderström nieuwe ceo Gant, Grevy naar Adidas

Gant heeft een nieuwe ceo benoemd: Patrik Söderström. Hij neemt het over van Brian Grevy op 1 februari 2020, zo meldt het label in een persbericht.

De nieuwe ceo start officieel op 1 februari 2020, maar zal nu al beginnen met de overgang naar die rol. De huidige ceo Brian Grevy werkt er tot en met 31 januari 2020. Daarna gaat hij aan de slag als lid van de raad van bestuur bij Adidas, zo laat hij desgevraagd weten aan Textilia. Grevy werd in 2018 aangesteld als ceo van het Zweeds-Amerikaanse lifestylemerk, nadat hij er sinds 2016 de rol van marketingdirecteur vervulde. “Ik kon geen nee zeggen tegen de kans die ik bij Adidas krijg”, aldus Grevy. “Als deze kans niet voorbij was gekomen, zou ik bij Gant zijn gebleven, want ik heb het er absoluut naar mijn zin gehad.”

Internationale markten

Patrik Söderström trad in 2016 in dienst bij Gant, en was verantwoordelijk voor de internationale markten. Hij heeft acht jaar bij Luxottica gewerkt als Noord-Europese managing director Noord-Europese Managing Director bij Luxottica en daarvoor bij Reebok waar hij verschillende functies bekleedde, zowel op Scandinavisch als op Europees niveau.

Kracht

“Patrik is een belangrijke speler in het wereldwijde managementteam en ik ben blij hem aan te stellen als ceo”, zegt Thierry Guibert, voorzitter van de raad van bestuur. Söderström is volgens Guibert in staat hoe het commerciële bedrijf en het kanaallandschap moet worden geleid in de snel veranderende retailomgeving. “Het hebben van een goed begrip van de kracht van het merk, is al van onschatbare waarde gebleken voor de groei bij Gant”, zegt hij.

‘Spannende tijd’

Söderström zegt vereerd te zijn deze rol te mogen vervullen in ‘deze spannende tijd voor Gant’. “In het afgelopen jaar hebben we veel getalenteerde medewerkers aangeworven en een sterk en krachtig team opgebouwd”, zegt hij. “Nu zullen we ons richten op de succesvolle reis die we maken, ons merk en onze producten blijven verbeteren en verduidelijken, en blijven groeien, zowel in nieuwe als in bestaande markten ”.

Overgang