TOP

Veldhoven International vraagt faillissement aan in Nederland

Het Nederlandse modebedrijf Veldhoven International, dat het modemerk Sandwich voert, is op 26 november failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Foto: Archiefbeeld Sandwich zomer 2018

Het bedrijf achter modemerk Sandwich, Veldhoven International, is failliet. Het faillissement omvat Veldhoven International BV ‘en haar Nederlandse groepsentiteiten Veldhoven Studio Amsterdam B.V., Veldhoven Logistic Services B.V. en Veldhoven The Netherlands B.V., inclusief het Duitse filiaal’. Het faillissement heeft geen effect op de andere Veldhoven bedrijven in België, Engeland en in het Verre Oosten, aldus het persbericht.

Doorstart

Als curatoren zijn benoemd mr. De Roy van Zuidewijn en mr. Hekman van advocatenkantoor AKD. Een doorstart voor Sandwich in Nederland en Duitsland wordt momenteel door hen onderzocht. Het management van Veldhoven ziet een doorstart in Nederland en Duitsland als een realistische kans. Tot nader order zijn de winkels en de webshop open. De medewerkers van het bedrijf zijn geïnformeerd.

Over de VeldhovenGroup

VeldhovenGroup bestaat sinds de jaren vijftig en lanceerde de merken Sandwich (1983), Stills en NoNo. In 2010 kocht het bedrijf Turnover, in 2012 Dept en in 2013 Olsen. In 2012 wijzigde het bedrijf de strategie, met een focus op vrouwenmode in het middensegment. Kindermodemerk Nono werd verkocht en Stills, dat zich op het hogere segment richt, werd ondergebracht in een aparte BV. In 2016 werd Stills failliet verklaard. In 2016 stopte VeldhovenGroup ook met Dept en Turnover, om zich volledig te richten op Sandwich.