TOP

V&D door Maxeda verkocht aan Amerikaanse investeerder

Warenhuis V&D wordt samen met La Place verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Europa. Dat meldt Maxeda dinsdagochtend in een persbericht. Hoeveel geld er met de transactie gemoeid is, maken de partijen niet bekend.

Op zijn website meldt Het Financieele Dagblad dat een betrokkene een bedrag tussen de 50 en 75 miljoen euro ‘geen gek getal’ noemt.

Winstgevend
Maxeda meldt ook dat V&D weer winstgevend is. Het moederbedrijf maakt nooit resultaten van afzonderlijke onderdelen bekend, maar Maxeda heeft de laatste zes jaar geinvesteerd in onder andere een nieuw winkelconcept om het bedrijfsresultaat weer op te krikken. Met succes dus. Volgens het persbericht heeft het geleid tot ‘een sterke stijging van het marktaandeel en de financiële resultaten van V&D’.

‘Trots’
Mark McKeon, ceo van V&D en La Place, laat in het persbericht weten: “Ik ben heel trots op V&D en La Place en al onze medewerkers. We hebben van V&D de afgelopen jaren een sterk bedrijf gemaakt en kijken uit naar de samenwerking met Sun European. We zijn in de volste overtuiging dat we de succesvolle strategie kunnen voortzetten en marktleiderschap blijven nastreven met onze nieuwe partner.”

 

Vorige week werd door Maxeda al aangekondigd dat de verkoop van V&D snel rond zou zijn. Het nieuws wordt bekendgemaakt op de dag dat V&D haar jaarlijkse persbijeenkomst geeft in Utrecht.

Goedkeuring

De transactie wordt voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraden en wordt ook nog besproken met de vakbonden. Die hebben zich inmiddels ‘redelijk optimistisch’ uitgelaten over de overname. Daarnaast zal er ook goedkeuring moeten komen van Nederlandse Mededingingsautoriteit. Naar verwachting wordt de transactie in november afgerond.