TOP

Wol, leer en zijde tijdens modeshow Jos van Raak

Sneeuw, glimmers, wol en leer: maandagavond presenteerde Jos van Raak zijn wintercollectie 2010/2011 op het Westergas-terrein in Amsterdam.

Terwijl de sneeuwvlokken in de Zuiveringshal West naar beneden dwarrelden, showden Lieke van Lexmond, Irene van de Laar, Froukje de Both, Anouk Smulders en de overige modellen gisteravond de nieuwe wintercollectie van Jos van Raak. Zoals altijd begon Van Raak de show met een collectie bekende merken die hij dit seizoen weer in zijn winkel verkoopt. Van casual zwarte jurkjes tot jasjes en tops gemaakt van wol, leer en zijde: het werd tijdens de show wel duidelijk dat er in de winkel van Van Raak voor iedere smaak wat te vinden is.

Behalve de items uit de gewone collectie, toonde Van Raak ook zijn speciale lijn die hij ontworpen heeft voor het merk GooseCraft. Naast army green, was ook de grof gebreide shawl een steeds terugkerend item bij deze collectie. De stoerdere items van GooseCraft maakte al snel plaats voor een kittige ronde, waarbij modellen gehuld waren in ultrahoge tijgerlaarzen, handschoentjes en bijpassende plumeau.

Natuurlijk ontbraken ook tijdens de zevende modeshow van Raak de jurken niet. De achttien vrouwelijke ontwerpen waren gemaakt van gemaakt van satijnzijde, crêpe Georgette en pailletten. Jos Van Raak beschreef de collectie zelf als een ‘spannende mix van modern, klassiek en krachtige elegantie, in een bijzondere kleurencombinatie van smaragdgroen, poederroze, zilvergrijs en klassiek zwart.’

Al applaudisserend werd de show op traditionele wijze afgesloten met een bruidsjurk. Dit keer geen hoogzwangere bn’er, maar een model gehuld in een witte jurk met honderden kleine strikjes.