TOP

Maxeda verkoopt Hunkemöller aan PAI Partners

Het is officieel: Maxeda Retail Group verkoopt lingerieketen Hunkemöller aan de Europese investeringsmaatschappij PAI Partners. Dit meldt Maxeda dinsdagochtend 23 november in een persbericht. Naar verwachting zal de transactie begin 2011 worden afgerond.

In het persbericht laat retailconcern Maxeda weten dat ze in goed overleg met Hunkemöller hebben besloten dat PAI Partners de lingerieketen de beste mogelijkheden kan bieden. “Hunkemöller heeft in de afgelopen tien jaar continue groei laten zien en is nu klaar om de groeistrategie te versnellen”, laat Philip Mountford, directeur van Hunkemöller in het persbericht weten. “PAI ondersteunt onze plannen en is overtuigd van onze strategie en het vermogen van ons team om deze lange termijn visie te realiseren.”

Definitieve verkoop in 2011
Naar verwachting zal de definitieve verkoop begin 2011 worden afgerond. De deal wordt nu voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraden en de vakbonden. Daarnaast is er nog een goedkeuring van de mededingingsautoriteiten nodig.

PAI Partners
PAI Partners is een Europese investeringsmaatschappij. Door eerdere investeringen in de Spaanse modeketens Coin, Vivarte en Cortefiel heeft de maatschappij ervaring in het ondersteunen van ondernemingen die merkartikelen aanbieden in de consumentenmarkt. PAI Partners ziet retail als een van haar belangrijkste branches.

Maxeda
Lingerieketen Hunkemöller is niet het eerste bedrijf dat Maxeda dit jaar verkoopt. Al eerder verkocht het retailconcern onder andere warenhuis de Bijenkorf, vrouwenmodeketen Claudia Sträter en warenhuis V&D en La Place.