TOP

Trend mannenmode: retro sportswear-invloeden

Het is een trend die al langer gaande is en voor komend seizoen zijn piek lijkt te bereiken: de mix van sportieve mannenkleding en nettere mannenmode. Vooral de retro sportswear-invloeden zijn sterk aanwezig in het huidige modebeeld.

Zo zagen we in de shows van Burberry, Ermenegildo Zegna en Paul Smith veel sportswearinvloeden met een retro inslag terugkomen. Denk aan ‘zip-up’-vesten met opstaande kragen onder nette jassen en pantalons met een sportieve streep aan de zijkant.

Burberry AW16-17
Burberry AW16-17, foto: Jeroen Snijders

Tennistrui
Belangrijk voor deze trend is dat de combinatie van sportswear-achtige kledingstukken met iets meer ‘geklede’ stukken zoals colberts en nette jassen. Zo combineerde Paul Smith in zijn show voor herfst/winter 2016-2017 T-shirts die geïnspireerd zijn op wielrenkleding met een pak. Ook liet hij in veel ontwerpen sportieve, contrasterende strepen terugkomen.

Een opvallend kledingstuk dat zijn rentree maakt buiten het sportveld, is de klassieke tennistrui. Deze trui met ingebreid kabelmotief, diepe V-hals en contrasterende strepen is vaak wit, maar is er ook in het donkerblauw voor wie items zoekt die het hele jaar gedragen kunnen worden. 

PAUL-SMITH-MEN-FW16-20
Paul Smith AW16-17

PAUL-SMITH-MEN-FW16-24
Paul Smith AW16-17

ZEGNA AW16-17
Eremenegildo Zegna, foto: Jeroen Snijders