TOP

Top 12 best gelezen jeans & sportfashion artikelen van 2015

Welke jeans & sportfashionberichten zijn het best gelezen op Textilia.nl in 2015? Uit onze statistieken blijkt dat vooral faillissementen, overnames en binnenkijkers het best scoorden.

1 Thom Broekman en De Rode Winkel failliet verklaard – Op 15 januari worden de modeketens Thom Broekman en De Rode Winkel failliet verklaard. De keten verkeerde al een tijd in zwaar weer en in 2014 leed het een verlies van een miljoen euro. Het familiebedrijf runde in totaal 18 winkels door heel Nederland.

2 Franchisewinkels Telstar Sport & Fashion failliet verklaard – Telstar Sport & Fashion is in april het nieuwste slachtoffer in een reeks grote faillissementen in de moderetail. Zes franchisewinkels en 2 bv’s van de sportmodeformule gaan failliet. Een groot deel van de eigen vestigingen vallen buiten het faillissement.

3 Scotch & Soda opent nieuwe ‘experience’ winkel – Scotch & Soda maakt bekend dat het eind december een nieuw retailconcept in Amsterdam opent. Volgens het merk kunnen klanten in ‘The Blauw Kitchen’ denim op verschillende manieren beleven.

4 Kuyichi is failliet verklaard * [update] – Begin december wordt de jeansbranche opgeschrikt door het faillissement van het Nederlandse jeansmerk Kuyichi. Er wordt gepraat met enkele geïnteresseerde partijen, wat maakt dat het merk en de curator gematigd optimistisch zijn over een mogelijke doorstart.

5 Waarom Kuyichi failliet ging * – Vijftien jaar lang was Kuyichi een pionier op het gebied van duurzame jeans. Toch bleken de goede bedoelingen niet goed genoeg, analyseert de curator. Het label ging ten onder aan te weinig omzet en teveel kosten.

6 Thom Broekman (60) maakt doorstart met drie filialen – Drie Utrechtse filialen van de failliete Thom Broekman-keten starten door: twee Thom Broekman-vestigingen en één van De Rode Winkel. Oud-directeur Thom Broekman is de nieuwe eigenaar.

7 Steve te Pas over Blue Blood-investeerder: “Hij heeft mij zwaar genaaid” – In april reageert denimondernemer Steve te Pas geagiteerd op een interview met voormalig Blue Blood-investeerder Ton van Dam, die Te Pas beschuldigt van wanprestaties.

8 Varova Fashion Holding bereidt overname B32 groep voor* – Investeringsmaatschappij Varova Fashion Holding, moederbedrijf van onder meer Gsus en Kings of Indigo wil de B32 groep – bekend van Open 32, Blue 32 en het merk Silver Creek – overnemen.

9 Label54, Bulls & Birds en Jeansonline failliet verklaard [update]* Het jaar 2015 stond in het teken van veel gedwongen bedrijfssluitingen. Op de rand van de jaarwisseling (2014-2015) werden de webshops Label54, Bulls & Birds en Jeansonline – eigendom van FifthFloorFashionGroup failliet verklaard.

10 Nieuwe jeanswinkels open in Nederland [fotoserie] * – Naast alle insolventieleed zijn er gelukkig ook nog merken en startende ondernemers die zich niet laten ontmoedigen door het uitdagende retailklimaat. Textilia maakte een selectie van nieuwe jeanswinkels. 

11 Binnenkijken: Forever 21 in Rotterdam Medio oktober opende Forever 21 onder grote belangstelling van het winkelend publiek de tweede Nederlandse vestiging in Rotterdam. Textilia nam er een kijkje.

12 Mogelijke doorstart The Jeans Factory* – The Jeans Factory in Wormerveer is al zestien jaar een begrip in de Zaanstreek door het grote outletaanbod. In het voorjaar ging de onderneming failliet, maar enkele weken later maakt de modewinkel volgens de curator toch kans op een mogelijke vervolg.