TOP

Tommy Hilfiger naar Mall of the Netherlands, My Jewellery opent winkel in Zwolle en Rains ontwikkelt schoenen met Palladium

Tommy Hilfiger heeft een winkel geopend in Mall of The Netherlands in Leidschendam. Verder gaat My Jewellery door met de expansie van het eigen retailnetwerk en opent een vestiging in Zwolle. Het Deense regenjassenlabel Rains ontwikkelt een collectie schoenen met Palladium. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 18 maart.

Credit beeld: Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger naar Mall of the Netherlands

Tommy Hilfiger heeft een winkel geopend in Mall of the Netherlands in Leidschendam. Op de begane grond van het winkelcentrum zijn de volledige Tommy Hilfiger sportswear en Tommy Jeans collecties voor mannen en vrouwen te vinden. De 3.500 m2 grote winkel is volgens de persvoorlichter van het label ingericht volgens ‘een combinatie van de unieke Amerikaanse stijl en een strakke, moderne vormgeving voor een open uitstraling en ruimtelijk gevoel’. Andere designelementen zijn digitale schermen waarop campagnevideo’s worden afgespeeld, retro lichtarmaturen en kleuraccenten in de merkkleuren rood, wit en blauw. Wereldwijd heeft het merk ruim 2.000 eigen winkels in meer dan 100 landen.

Rains ontwikkelt schoenen met Palladium

Regenjassenmerk Rains heeft samen met het Franse Palladium een aantal schoenen op de markt gebracht. De iconische modellen Pallashock en Pampa hebben een Rains-sausje gekregen door gebruik te maken van de materialen en het kleurenpalet van de regenjassenmaker. De collectie is vanaf 1 april te koop bij geselecteerde wholesalepunten en de eigen winkels van Rains, aldus het persbericht.

Nieuwe vestiging My Jewellery in Zwolle

My Jewellery breidt het eigen retailnetwerk verder uit met een nieuwe vestiging in Zwolle, meldt In de buurt. De nieuwe winkel komt aan de Diezerstraat en opent deze lente de deuren. Het populaire sieradenlabel was al vertegenwoordigd in de Overijsselse stad door een shop-in-shop bij kledingwinkel Noun Collectables aan de Oude Vismarkt.

Lees ook: Sharon Hilgers van My Jewellery wil weten wat haar doelgroep bezig houdt: ‘Ik zit elke avond op TikTok’

Kledingketen New Yorker opent megawinkel in Arnhem

New Yorker trekt na de zomer in de De Gruyterpassage in de binnenstad van Arnhem. De komst van de Duitse keten is het sluitstuk van een jarenlange herontwikkeling van het voormalige V&D-pand en het winkelgebied er omheen, meldde de Gelderlander in februari. De nieuwe flagshipstore van de budget kledingketen meet straks ruim 3.000 m2. New Yorker heeft, net als Primark, geen webshop omdat eigenaar Friedrich Knapp er niet in gelooft. “E-commerce in de moderetail leidt ertoe dat de helft van de kleding terugkomt. De helft van die retourzendingen is nutteloos, je kunt ze alleen maar weggooien. De andere 50 procent raak je niet eens kwijt voor de aankoopprijs. En dan heb ik het nog niet over de kosten van de verwerking  van alles. Dit loont niet, zal nooit lonen”, aldus Knapp in het Duitse modevakblad Textilwirtschaft.