TOP

Tassen bedrukken: om deze redenen kun je het beste kiezen voor katoenen tassen

Sinds 2016 zijn gratis plastic tasjes niet meer toegestaan in Nederlandse winkels. Wanneer een klant toch een plastic tas wil, moet de klant daar vaak een klein bedrag voor betalen. Vervelend voor de consument, maar gelukkig zijn er heel veel goede – zelfs betere – alternatieven dan het gebruik van plastic tasjes. 

Goede alternatieven zijn papieren tassen, tassen van bioplastic en biologisch afbreekbare plastic tassen. Maar het beste alternatief is toch wel de katoenen tas. Waarom? Een stoffen tas is namelijk goed voor het milieu, is sterk, herbruikbaar én ziet er ook nog eens heel mooi en stevig uit. Oftewel: weg met die wegwerpcultuur!

Beter voor het milieu

Eén van de belangrijkste redenen voor de aanschaf van stoffen tassen, is omdat dit veel milieuvriendelijker is dan plastic tasjes. Waarom? Omdat het namelijk honderden jaren duurt voordat een plastic tasje door de natuur wordt afgebroken. Daarnaast worden plastic tasjes vaak eenmalig gebruikt. Dit ten opzichte van stoffen tassen die herbruikbaar en biologisch afbreekbaar zijn. Je kunt je daarom waarschijnlijk wel indenken waarom plastic tasjes niet meer gratis weggegeven mogen worden. Eco tassen bedrukken ter vervanging van plastic tasjes is dus een super duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

Sterker, dus herbruikbaar!

Een ander voordeel is dat stoffen tassen kwalitatief veel sterker zijn dan plastic tassen.Dit komt voornamelijk door de dikte van het materiaal. Doordat stoffen tassen een stuk sterker zijn kunnen deze tassen vaker gebruikt worden en is de kans groot dat deze vaker ingezet zullen worden. Dit is niet alleen goed voor de zichtbaarheid van een bedrijf, maar is ook nog eens heel erg goed voor het milieu. Win-win situatie dus!  

Er zijn veel verschillende soorten stoffen tassen. Deze tassen zijn ook voorzien van verschillende sterktes. Welke tas het beste past binnen een bedrijf, hangt natuurlijk helemaal af van het volume en het gewicht van de producten die het bedrijf verkoopt. Verkoop je als bedrijf zware artikelen? Let dan ook goed op de zomen en het materiaal van de handvaten. Ook zijn er duurzame tassen te verkrijgen met een verstevigde bodem.

Stoffen tassen zijn mooier

Naast dat katoenen tassen veel milieuvriendelijker en sterker – dus herbruikbaar zijn, zien ze er ook nog eens veel mooier uit dan plastic tasjes. Veel bedrijven maken slim gebruik van stoffen tassen door deze te laten personaliseren. Katoenen tassen bedrukken met een logo of tekst draagt namelijk bij aan de zichtbaarheid en het visuele imago van een bedrijf. Daarnaast is dit de meest duurzame en milieuvriendelijkste optie, omdat veel gebruikers de tas ook veel vaker zullen gebruiken dan enkel tijdens het winkelen. Succes gegarandeerd!