TOP

Thuiswinkel.org naar China

De directeur van de belangenvereniging voor webwinkels in Nederland nodigt belangstellenden uit om mee te gaan op een handelsmissie naar China.

De directeur van de belangenvereniging voor webwinkels in Nederland nodigt belangstellenden uit zich aan te melden voor de handelsmissie van Thuiswinkel.org naar China. Met een groep vertegenwoordigers uit de Nederlandse en Europese e-commercesector zal in China van gedachten worden gewisseld. Mogelijk leidt dit tot ook tot handel. Een exacte datum voor de missie is nog niet geprikt.

Eerdere missie

Vorige maand bezocht Thuiswinkel.org China met een delegatie van het Ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse ambassade. Een onderdeel van het programma waren gesprekken met e-commercepartijen en -betrokkenen. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren regelgeving, keurmerken, cijfers over e-commerce, veiligheid, distributie en logistieke uitdagingen en privacy.

Waarom China?

China is op weg om het grootste e-commerceland ter wereld te worden. De echte grote webwinkels zetten er voor miljarden euro’s om en hebben complexe logistieke systemen waar Westerse ondernemers nog wat van kunnen leren. Zo’n 600 miljoen Chinezen dragen bij aan de e-commerce.

China werd laatst ook verkozen tot meest aantrekkelijke land voor internationale e-commerce expansie.