TOP

Telstar maakt doorstart Deventer en Houten

Twee van de zes failliete winkels van sportmodeketen Telstar Sport & Fashion maken een doorstart.

De locaties van Telstar in Deventer en Houten starten door. De filialen gaan door onder de vlag van Telstar Sport & Fashion en horen nu bij de eigen – financieel gezonde – vestigingen van Telstar. Dat meldt collega van de curator advocaat Remco Joustra, aan Textilia.

De vestigingen in Coevorden, Almelo, Nijverdal en Amersfoort zijn per 31 mei definitief gesloten; de curator zoekt nu een koper voor de inboedel en overgebleven voorraad.

Op 21 april gingen de zes vestigingen van Telstar over de kop. De Megastores in Coevorden, Deventer en Houten, de Citystore in Almelo en de Telstar Sportstore waren franchise vestigingen. De Megastore in Amersfoort was in eigen beheer. Tot 31 mei zijn de zaken open gebleven om voorraad kwijt te raken. Daarna heeft de directie een doorstart gemaakt met de locaties in Deventer en Houten onder eigen beheer, niet als franchise. Er is volgens Joustra gekozen voor Deventer en Houten omdat deze financieel het meest gezond waren.

Telstar heeft eigen vestigingen in Alkmaar, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Groningen, Harderwijk en Zwolle. Deze stonden juridisch en financieel volledig los van de eigen winkels en zijn financieel gezond.