TOP

Sweebr: online kassa

Het nieuwe Nederlandse bedrijf Sweebr levert kassasoftware waarmee retailers online (bijvoorbeeld via de iPad) kunnen afrekenen. Dat maakt een kassasysteem overbodig. Een maand na de lancering van de kassa-app komen er al aanvragen uit het buitenland.

Het enige wat nodig is om Sweebr te gebruiken is een computer (of ander apparaat) met een internetverbinding. Daardoor kan het zelfs gebruikt worden op een tablet of mobiele telefoon. Daarnaast kan Sweebr gebruikt worden met bestaande apparatuur, zoals een barcodescanner, kassalade en een bonnenprinter. 

Extra modules

Dit is vooral ideaal voor kleinere winkels en de ambulante handel (markten), die niet kunnen investeren in dure kassasystemen. Via Sweebr kunnen ondernemers afrekenen, de voorraad beheren en boekhouden. Extra modules komen er aan, voor muziek, webshops en anonieme benchmarking via de kassa. Sweebr staat inmiddels ook bij kassakiezer van HBD.

25 euro

Een abonnement kost de ondernemer 83 cent per dag (zo’n 25 euro per maand) en het is mogelijk meerdere virtuele kassa’s te installeren binnen een bedrijfsaccount. Ook als de internetverbinding het niet doet kan de kassa door blijven draaien, want alle gegevens worden opgeslagen.

Expansie

Op 18 januari is de Sweebr live gegaan en er zijn nu zo’n 40 klanten, meldt nuzakelijk.nl. De eerste buitenlandse aanvragen komen al binnen uit België, Duitsland en Engeland. Het bedrijf is daarom actief op zoek naar investeerders om expansie mogelijk te maken.

Meerdere partijen werken aan online kassamogelijkheden. Square en iZettle (beide kassa’s op je mobiel) maken van smartphones en tablets betaalautomaten door de toevoeging van hardware.