TOP

State of Art lanceert State Yellow

State of Art presenteerde het afgelopen weekend in de showrooms de nieuwe lijn State Yellow. De jongere en modische collectie moet een brug gaan slaan tussen de klassiekere mannenmodezaken en blauwe winkels.

State Yellow is een concept dat losstaat van de reguliere collectie van State of Art. Met een aparte presentatiehoek op de winkelvloer moet de jongere lijn van het Nederlandse mannenmodemerk een geheel eigen beeld gaan neerzetten. Formule manager Patrick Gremmen vertelt de achterliggende reden voor het lanceren van een nieuw lijn: “We merken dat er behoefte is aan een lijn voor jongeren. Ze vinden het State of Art-stijltje wel leuk, maar willen niet in dezelfde kleding als hun vader lopen. Het moet allemaal net iets brutaler.”

Collectie
State Yellow is slanker qua pasvorm en modischer in de styling door het typische collegestijltje dat geïnspireerd is op de Amerikaanse high schools. Shirts, pullovers, vesten en sweatstof blazers (zie foto’s) zijn voorzien van geborduurde badges en emblemen. “De drukgestreepte colbertjasjes met geel en blauw zijn de eyecatchers van de collectie en zullen een jongere doelgroep triggeren om de winkel in te lopen. Bij jeanszaken ligt de drempel veel lager als bij mannenmodezaken. Dat effect willen wij met een combinatie van spannende items ook bereiken. Jongens kunnen hun eigen twist aan hun kledingstijl geven door een baggy jeans te combineren met een klassiek vest van State of Art én een modisch shirt of blazer van Yellow State. Door de collecties van beide lijnen op elkaar af te stemmen, raken ze nooit ver van elkaar verwijderd. Zo is kleur, net als bij State op Art, het belangrijkste herkenningspunt. De trendkleuren verschillen per seizoen. Zo is er voor volgend voorjaar- en zomerseizoen veel gebruik gemaakt van geel en groen.”

Finetunen
De komende maanden wordt het State Yellow-concept gefinetuned. Zo werkt het modemerk verder aan shop-in-shops, display- en marketingmateriaal en worden enkele details op de kledingstukken aangepast. Ook wordt er nagedacht over een apart distributiebeleid, waarover in de toekomst meer bekend zal worden gemaakt. Gremmen: “We gaan eerst eens rustig beginnen met de verkoop in eigen winkels en bij de zelfstandige winkelier.”