TOP

State of Art breidt managementteam uit

Mannenmodemerk State of Art heeft het bestaande managementteam versterkt met drie leden, waardoor het team nu zes leden telt.

State of Art heeft het huidige managementteam bestaande uit Hans Kuijf, Martijn Mateman en Kristof Baeten aangevuld met Ivo Kok, Jort Jeursen en René Repko. Ivo Kok (40), finance director, werkte eerderbij WE Fashion en Prénatal; Jort Jeursen (36), sales director Netherlands komt bij PVH vandaan en was eerder actief bij Profuomo. En René Repko (60), general manager a.i., werkte eerder bij Albert Heijn, Hema, Rituals en Action.

Omzetstijging

Met de uitbreiding van het managementteam bouwt de organisatie ‘met vertrouwen verder aan het verstevigen van zijn positie in de mannenmodebranche’, meldt het merk in een persbericht. Het boekjaar 2019 heeft het merk afgesloten met een jaaromzet van €47 miljoen, een stijging van 4% ten opzichte van 2018. “De gevolgen van Covid-19 voor het hele jaar 2020 zijn nog niet helemaal te overzien maar het spreekt vanzelf dat het een negatieve invloed heeft op de omzetontwikkeling in 2020”, voegt het merk eraant toe.

‘Sterker uit crisis’

Het management vertrouwt erop sterker uit de huidige crisis te kunnen komen, ‘mede door langjarige partnerships met leveranciers, verhuurders en de sterke band met wholesale relaties’. State of Art bestaat uit de State of Art Menswear, Modern Classics en Bluefields Fashion, heeft 41 eigen winkels in Nederland en België en een eigen webshop. Daarnaast wordt de collectie verkocht bij honderden onafhankelijke modewinkels in Nederland en België.State of Art is onderdeel van de portefeuille van Quadrum Investment Fund II.