TOP

Bike Expo druk bezocht, ook door consument

Meer dan 5.000 retailers bezochten Bike Expo in Duitsland. Daarnaast werd de beurs ook op de publieke dagen druk bezocht door meer dan 20.000 enthousiastelingen.

‘Fietstrends voor stad en natuur’, alle vernieuwingen op het gebied van sportfietsen voor 2010. Naast het spotten van de nieuwste trends konden bezoekers van Bike Expo de nieuwste fietsen ook testen op de verschillende demo-tracks.

De focus lag dit jaar op Urban Mobility, want in de steeds groter wordende steden blijft de fiets een van de handigste vervoersmiddelen. Zo werd onder andere de Fixie geshowd, een fiets die terug gaat naar de basics met slechts één versnelling geïnspireerd, op fietskoeriers.

Er werden niet alleen nieuwe trends en producten gepresenteerd op Bike Expo, ook was er een Bavaria Dirt Jump Contest en konden bezoekers zelf meedoen aan een race op de allernieuwste fietsen. “Doordat Bike Expo voor zowel retailers als consumenten toegankelijk is, kregen de exposanten een goed beeld van wat beide willen,” vertelt Manfred Wutzlhofer van de organisatie Messe München. “We hebben dan ook vele positieve reacties gehad van de exposanten.”

Bike Expo vond afgelopen weekend plaats op maar liefst 22.000 vierkante meter indoor en 25.000 vierkante meter outdoor.