TOP

Stadshart Amstelveen tot 19 uur open *

De winkels in het Stadshart Amstelveen zijn vanaf 30 maart dagelijks tot minimaal 19.00 uur open. Maar niet iedere ondernemer is daar even blij mee.

Vanaf aanstaande maandag 30 maart blijven de zaken in het Stadshart Amstelveen op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tot 19.00 uur open, in plaats van tot 18.00 uur. Volgens Stadshart Amstelveen is het daarmee het eerste winkelcentrum dat de openingstijden op grote schaal aanpast. Het centrum komt met deze verruiming tegemoet aan de veranderende consumentenwensen.

Zowel onderzoek van het winkelcentrum als andere retailrapporten geven aan dat steeds meer consumenten andere openingstijden waarderen. In Stadshart Amstelveen zijn zo’n 45 modewinkels gevestigd waaronder Expresso, G-Star Women, America Today, Ros Mode en Maddox Casual

Testperiode

Maar niet elke winkel in het Amstelveense winkelgebied houdt de deuren langer open. De veelal zelfstandige zaken als Park, Next Issue en The Factory, gelegen aan de aangrenzende Rembrandtweg en volgens de website Stadshartamstelveen.nl eveneens onderdeel van het winkelcentrum, sluiten om 18.00 uur. Uit de diverse reacties blijkt dat zij dit tijdstip ‘lang genoeg’ vinden. Deze retailers geven verder aan een langere openingstijd weinig rendabel te vinden.

Een zelfstandige ondernemer uit het stadshart, die anoniem wil blijven, is iets positiever: “Als je het niet probeert, weet je ook niet wat het oplevert. Het gaat om een testperiode van een jaar, maar dat duurt me te lang. Als ik voor die tijd merk dat mijn kosten meer stijgen dan het oplevert, draai ik onze winkeltijden weer terug.” 

OPROEP: de traditionele winkelopeningstijden (10.00 uur tot 18.00 uur) zijn al langer onderwerp van discussie in de retail. Want: is dit nog wel van deze tijd? Textilia is op zoek naar mode-ondernemers die (succesvol) de switch maakten naar andere openingsmomenten. Reacties kunnen naar: m.anches@mybusinessmedia.nl