TOP

Spijkers & Spijkers ontwerpt brillencollectie

Het Nederlandse modeduo Riet en Truus Spijkers gaat een collectie brillen en zonnebrillen ontwerpen voor optiekketen Specsavers. De collectie is eind dit jaar verkrijgbaar.

Spijkers & Spijkers is na tien jaar focussen op kleding toe aan een nieuwe uitdaging: een montuurcollectie ontwerpen voor optiekketen Specsavers. “Monturen vormen in toenemende mate een belangrijk onderdeel van een look of outfit en zijn daarom voor ons erg belangrijk en inspirerend”, aldus Truus Spijkers.

Spannend en flitsend
Draagbare mode spannend en flitsend maken is een streven voor de brilontwerpers bij Specsavers. Omdat de optiekketen zag dat het Nederlandse duo dit ook doet, hebben ze de zussen gevraagd een speciale lijn te ontwerpen. Daarnaast was ook de veelzijdige, krachtige en vrouwelijke stijl die het ontwerpersduo als handtekening heeft, een belangrijke reden voor Specsavers om met het duo in zee te gaan.

Inspiratie
Net zoals bij de kledingcollectie van Spijkers en Spijkers, halen de dames hun inspiratie uit de jaren twintig. Dit is volgens Spijkers & Spijkers de periode waarin de moderne vrouw werd geboren. Ook staan de jaren twintig bekend om de art-deco stijl.

De brillencollectie van de tweelingzusjes is na verwachting eind dit jaar verkrijgbaar bij de Specsavers-winkels in Nederland.