TOP

Skooter Jeans & Fashion onterecht failliet *

Modeketen Skooter Jeans & Fashion is in september 2014 onterecht failliet verklaard. Dit vindt de Hoge Raad, waar de eigenaar zich toe had gewend.

Het moederbedrijf van Skooter Jeans & Fashion en 23 vestigingen gingen in september 2014 failliet. Nu blijkt uit het oordeel van de Hoge Raad dat het faillissement niet terecht was. Nesia Holding, de toenmalige eigenaar van de modeketen, had naar eigen zeggen geen uitnodiging ontvangen voor de rechtszitting, waardoor zij zich niet konden verdedigen tegen de faillissementsaanvraag van een schuldeiser. Door de nieuwe ontwikkelingen is er een kans dat het faillissement wordt teruggetrokken.

Doorstart

Een crediteur die al een tijd niet was betaald vroeg vorig jaar het faillissement aan. Waarna de winkels onder leiding van DFM Participaties, ook eigenaar van Scapino en het Belgische The Fashion Market, een doorstart maakten in Dokkum, Drachten, Emmen, Emmeloord, Hardenberg, Harlingen, Joure en Winschoten. De huidige eigenaar was niet te bereiken voor een reactie op de nieuwe ontwikkeling. 

Meisjes

De keten voor meisjes van 6 tot en met 14 jaar wisselde begin 2008 voor het eerst van eigenaar toen oprichter Piet Runia de winkels na dertig jaar doorgaf aan Bertus ten Hoor. In 2013 en 2014 ging het modebedrijf failliet, waarna beide keren een overname volgde.