TOP

Seidensticker verkoopt shirts via automaat

Geen kroketten en frikadellen uit de automaat maar een overhemd van Seidensticker. Het Duitse modemerk wil op deze manier shirts op vliegvelden, kantoorgebouwen en treinstations gaan aanbieden.

Het eerste apparaat is inmiddels in het Duitse München in bedrijf genomen. Met de verkoop van hemden via een automaat wil Seidensticker de verticaliseringsstrategie verder uitbouwen. Directeur Gerd Oliver Seidensticker denkt met het apparaat een gat in de markt te hebben gevonden. “We willen de ‘To Go’ automaten plaatsen in grote kantoorgebouwen, hotels, treinstations en luchthavens. Hier kunnen zakenmannen na vergaderingen of lange reizen snel een nieuw en fris hemd met de creditcard aanschaffen .”

De inhoud
De automaten zijn voorzien van 75 klassieke businessshirts van de Seidensticker Splendesto lijn in de kleuren wit, lichtblauw en zwart. De maten variëren van 38 tot en met 44. De apparaten zijn voorzien van een automatisch voorraadsysteem dat continue shirts bijbesteld. Wanneer de automaten in Nederland op de markt komen, is nog onduidelijk.

Seidensticker is overigens niet de eerste die met een kledingautomaat komt. Het Duitse Closed presenteerde in 2009 al op de Italiaanse modebeurs Pitti Uomo een apparaat met jeans.