TOP

Roland Kahn is Retail Personality 2010

De Cool Cat-eigenaar is uitgeroepen tot Retail Personality van 2010. De oprichter van Cool Cat Fashion streed met genomineerden Fokke de Jong (Suitsupply) en Daniel Ropers (Bol.com) om de eervolle titel.

De vakjury van retailers en experts roemt Roland Kahn, bestuursvoorzitter en oprichter van CoolCat, Wonder Woman en America Today, voor zijn ondernemerschap, consistente formulebeleid, langetermijnvisie, focus en leiderschap.

“De ceo van CoolCat Fashion is zeer duidelijk zichtbaar in de retailsector en straalt autoriteit uit”, aldus de jury in Retailnews. “De economische crisis heeft hem er in 2009 niet van weerhouden om zijn nek uit te steken en te investeren in groei. Zo is vorig jaar de webwinkel van CoolCat gelanceerd.”

Uitbreiden
De eigenaar maakte vorig jaar bekend het aantal vestigingen van zijn retailformats over de grens uit te breiden.  Zo heeft America Today vorig jaar de eerste winkel in Frankrijk geopend en twee filialen in Italië. De oprichter heeft ook de ambitie om kledingketen Cool Cat te laten uitgroeien tot een Europese winkelketen met in elke grote stad een filiaal.

Volgens de jury een hele prestatie, omdat grote buitenlandse modemerken steeds krachtiger aanwezig zijn in het mondiale straatbeeld.

Prijsuitreiking
Kahn treedt in de voetsporen van Raymond Cloosterman, ceo en eigenaar van Rituals, die de prijs in 2009 mee naar huis nam. Cloosterman zal de prijs op dinsdag 1 juni aan zijn opvolger uitreiken in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar. Het is voor de achtste keer dat deze persoonlijke onderscheiding wordt uitgereikt.