TOP

Reactie Mayfair Maastricht op bezoek Mystery Shopper

Voor Textilia gaat een onafhankelijke mysteryshopper op pad en beoordeelt zelfstandige winkels op een aantal vaste punten. De mannenmodezaak Mayfair in Maastricht kreeg afgelopen maand een bezoek. Wat is de reactie van de eigenaar op de bevindingen?

Mayfair komt zeer goed uit de beoordeling. Vooral over de service is de Mystery Shopper te spreken. Het eindoordeel was als volgt: “Bij Mayfair is overal over nagedacht. Je ziet duidelijk dat niets aan het toeval wordt overgelaten, niets is zomaar mooi of wel leuk. Het is een 360 graden uitvoering van een winkelconcept en dat is tot in de puntjes verzorgd.” Enige puntje van kritiek is de lege benedenverdieping, waarvan de bedoeling onduidelijk lijkt. Verder niets dan lof voor Mayfair. “Alles is uitgekiend en afgewogen, de creativiteit, de communicatie, de collectie. Het resultaat is niet gelikt of zonder emotie, maar juist warm en je ‘voelt’ de kwaliteit.”

Reactie eigenaar Philippe Maassen

Eigenaar Philippe Maassen is uiteraard blij met de beoordeling. “Ik ben blij dat hiervoor zijn uitgekozen, mooi om te zien hoe mensen onze winkel ervaren uit professioneel oogpunt. We zijn zeer gevleid met de ervaring die jullie mystery shoppers bij ons hebben gehad, zij beschrijven het gevoel dat wij onze klanten willen geven zeer accuraat. We zijn nu 3,5 jaar geopend en hebben bewust voor deze plek in Maastricht gekozen. We konden hier alle aspecten van ons concept tot uiting laten komen zodat we onze klant de “Mayfair” beleving kunnen geven.”

Herinrichting

Voor de lege benedenverdieping heeft Maassen wel een verklaring. “Op de ‘gesloten’ beneden verdieping bevindt zich ons vermaak-atelier en bieden wij een zeer uitgebreide keuze aan stoffen voor ons maatwerk programma aan. Het ontbreken van collectie op deze verdieping heeft te maken met een herinrichting; hierover zijn we met onze architect aan het overleggen. In de nabije toekomst zal hier meer bekend over gemaakt worden.”

Wakker schudden

Het Mystery Shopper report is wat betreft Maassen van onschatbare waarde. “Het schudt je op bepaalde punten wakker en geeft je de prikkel om zaken op te pakken en er iets mee te doen. We zij ons bewust van de punten waarop we minder scoren, en werken hard om deze snel te verbeteren.”

Benieuwd naar het hele rapport? Lees het in de nieuwe special mannenmode, met verder een trendreport voor de zomer 2015, interviews met Cristiano Corneliani en Rick Moorman en een groot verhaal over winkelcriminaliteit.