TOP

Pure London: een kwart is nieuwkomer

Op de modebeurs Pure London, die van 2-4 augustus plaatsvindt, showen meer dan 850 labels hun zomercollecties 2010. Ook worden er voorraadcollecties voor winter 2009/2010 getoond.

Het aandeel internationale standhouders op de Pure London ligt ongeveer op 55%, uit de UK komt 45%. Meer dan een kwart van de labels staat voor het eerst op de Pure, want uit ondezoek van de beurs blijkt dat 80% van de bezoekers op zoek zijn naar nieuwe labels. Vooral de zelfstandigen proberen hier nieuwe dingen voor in de winkel te scoren, om zich te kunnen onderscheiden van het ketengeweld.

Naast innovatieve en hoogwaardige damesmodecollecties is er ook ruimte voor commerci√ęle lijnen in het Young Fashion en Streetwear segment, waar ook een klein plukje mannenmode te vinden is. Merken als UMM, People’s Market, Vacant, Push Button en Iron Fist laten naast hun schoenencollecties voor het eerst ook kleding zien. Het platform Ethical Pure is naar meer dan 90 labels gegroeid met merken als Komodo, Nomads Clothing, Monkee Genews en Wellicious.