TOP

Zipper viert 30-jarig bestaan met show, fotografieworkshop en party

De Amsterdamse vintagewinkel Zipper bestaat dit jaar 30 jaar en dat mag iedereen weten. Tijdens de Amsterdam International Fashion Week organiseert het Zipper-team daarom een unieke catwalkshow in de Rooms of Red Bull op 24 juli.

Zipper draait al 30 jaar mee in het tweedehandscircuit in Amsterdam. Voor hun twee vestigingen weten de inkopers van Zipper steeds weer een enorme collectie vintage en tweedehands kleding op te duikelen, die ze aanvullen met nieuwe kleding van merken als Cheap Monday, Nümph en Criminal Damage. Daarnaast heeft Zipper ook een eigen label: Ultra Zipper, waarvoor oude kleding wordt vermaakt en gecustomized.

De catwalkshow die op donderdag 24 juli gehouden wordt, kan dan ook met recht uniek genoemd worden. Alle items die je op de catwalk langs ziet komen,zijn uieke stukken, verzameld in de 30 jaar dat Zipper bestaat. Sommige kledingstukken zijn gerestyled, andere gecustomized en in elk geval echt vintage.

Leuk om te weten is dat de complete show gekiekt zal gaan worden door 8 fotografen in spe. Zij zijn de gelukkigen die in Rooms of Red Bull een workshop catwalkfotografie mogen volgen onder leiding van Jeroen Snijders, bekend catwalkfotograaf. Jeroen zal ze tips & trics voor de perfecte catwalkfoto meegeven, die ze in de praktijk kunnen brengen tijdens de Zipper-show.

 

En dat is nog niet alles. Na de mode is het de beurt aan de performers van Streetlab. De jongens van Drie Keer Niks en Beesmunt Soundsystem staan garant voor een stampende afterparty tot 3 uur ‘s nachts. Zorg dat je op tijd bent, want het aantal mensen dat naar binnen kan, is beperkt!