TOP

Primark Utrecht bijna open, Asos pakt retouren aan en deze modezaak sluit na 97 jaar

Kledingwinkel Primark opent op 8 mei de deuren van het nieuwe filiaal in Utrecht. Verder: na 97 jaar gaan de deuren van deze modezaak op slot, Asos wil overmatige retourneerders bannen en de oud-oprichter van Superdry wordt de nieuwe ceo na een roerige machtsstrijd, waarbij het huidige management opstapt. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 8 april.

Primark Hoog Catharijne opent op 8 mei in het oude V&D-pand

Kledingwinkel Primark opent op 8 mei om 10 uur de deuren van het nieuwe filiaal in Hoog Catharijne, meldt RTV Utrecht. Het Utrechtse filiaal wordt het op één na grootste van Nederland. Het gaat om een oppervlakte van 6336 vierkante meter, 72 paskamers en 53 kassa’s. Er gaan 450 mensen werken. De Primark krijgt vier verdiepingen in het oude V&D-pand, naast Hudson’s Bay.  “Het was wachten op een A-locatie, die is met Hoog Catharijne gevonden”, vertelt vicedirecteur van Primark Benelux Kevin Tulip tegenover het AD.

Beermann sluit modehuis drie jaar voor eeuwfeest in Apeldoorn

Nog drie jaar en de eeuw zou vol zijn. Joop Beermann wacht er echter niet op. Na 97 jaar gooit hij de deur van het in 1922 geopende Modehuis Beermann na een emotionele beslissing in het slot. Dat staat in een artikel in regionaal dagblad De Stentor. Sinds de crisis zijn de tijden voor kledingwinkels veranderd, ziet de Apeldoornse ondernemer. De oude tijden komen volgens Beermann nooit meer terug. Opa Joop overleefde de beurskrach van de jaren dertig, vader Pol doorstond de economische crisis van de jaren tachtig en als exponent van de derde generatie binnen het familiebedrijf wisten Joop en zijn vrouw Caroline de kredietcrisis  het hoofd te bieden. Nog steeds kan hij prima van de zaak leven, zegt Beermann. Maar wat in het verleden wel lukte, buffers opbouwen om in het bedrijf te kunnen investeren, is voorbij. Dan is het tijd om conclusies te trekken, vindt hij.

Asos wil overmatige retourneerders bannen

Asos heeft er schoon genoeg van dat consumenten veel kleding terugsturen. Dat schrijft Twinkle Magazine. Het kost de Britse online kledingverkoper handen vol met geld. Het bedrijf onderneemt daarom nu actie. De fashionretailer geeft aan strenger te monitoren welke klanten buitensporig veel bestellen en de kleding vervolgens weer terugsturen. Als een buitensporige retourneerder wordt ‘opgespoord’, kan zijn account worden geblokkeerd. Dit beperkt zich echter niet tot klanten die alleen veel retourneren. Als Asos vermoedt dat een klant structureel kleding draagt en vervolgens terugstuurt, kan hij ook een ban verwachten.

Verhoog de waarde van je restpartij

Door de vele retourzendingen en veranderende vraag blijven webwinkels met stapels onverkochte artikelen achter. Vaak zijn deze onverkoopbaar omdat ze gebruikssporen vertonen of uit de mode zijn. Weggooien lijkt de makkelijkste uitweg, maar er zijn genoeg alternatieven om je restpartij een nieuw leven in te blazen. Naar schatting werden afgelopen jaar 2 miljoen van de in totaal 13,5 miljoen online bestellingen in Nederland weer teruggestuurd. Kleding, schoenen en accessoires maken hier het grootste deel van uit, gevolgd door elektronica. Helaas zijn dit ook de producten die snel gebruikssporen vertonen. Hoe zorg je voor een hogere waarde van je restpartijen? Ecommerce News wijdt er een artikel aan.

Dunkerton wint machtsstrijd bij Superdry

Superdry CEO Euan Sutherland, voorzitter Peter Bamford, CFO Ed Barker, en voorzitter van de remuneratiecommissie Penny Hughes hebben allen met onmiddellijke ingang ontslag genomen uit de directie van het bedrijf na de comeback van medeoprichter Julian Dunkerton. Dat schrijft RetailDetail. Dunkerton, die Superdry samen met James Holder in 1985 oprichtte, is met een belang van 18 procent nog steeds de grootste aandeelhouder van het modebedrijf. Tijdens een bestuursvergadering die er kwam op verzoek van beide oprichters, stemde een nipte meerderheid van de aandeelhouders voor zijn terugkeer. Dunkerton wordt nu interim-CEO en Peter Williams, voorzitter van BooHoo, is benoemd tot de nieuwe voorzitter.