TOP

Pitti Uomo onthult eerste merken en thema van editie #101

De organisatie van mannenmodebeurs Pitti Uomo heeft het thema van editie #101 bekend gemaakt én het eerste lijstje deelnemende merken.

Foto’s: Pitti Uomo

In het Italiaanse Florence wordt momenteel al hard gewerkt aan editie nummer 101 van de Pitti Uomo, die van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 januari 2022 plaats vindt. Het thema van de komende wintereditie is ‘Reflections’ waarmee de Italiaanse mannenmodebeurs refereert aan de verschillende kanten van reflectie, aldus het persbericht: ‘Van het herkennen van jezelf, je eigen identiteit en die van anderen, een tegenstrijdig teken dat de werkelijkheid rapporteert maar ook bedrog, illusie, verandering, ijdelheid, narcisme, voyeurisme, ontduiking is’. “Met zijn dubbele betekenis van spiegelend oppervlak en het mentale proces van denken, analyseren en uitwerken, belichaamt Reflections het verlangen om onszelf in vraag te stellen, op zoek te gaan naar wat nog onthuld moet worden”, legt Agostino Poletto, algemeen directeur van Pitti Immagine, uit. “De spiegel is immers ons alter ego: het is een onderzoeksinstrument waarmee we onszelf, ons imago en de wereld om ons heen onder de loep kunnen nemen.”

Drie segmenten

In Fortezza de Basso zijn de mannenmodemerken in drie segmenten verdeeld: Fantastic Classic, Dynamic Attitude en Superstyling. In het eerste thema, Fantastic Classic, staan de gevestigde, klassieke mannenkledingmerken zoals Paraboot, Piacenza Cashmere 1733, Sealup, Tatras, Xacus, Begg X Co, Berwich, Brunello Cucinelli, Caruso en Orciani.In Dynamic Attitude draait het om merken die zich richten op outdoor en opereren op het snijvlak van sport en streetwear. Hier hangen de collecties van 24Bottles, Alphatauri, Blauer Usa, Fracap, Herno, Hoka One One, Saint James, Saucony Originals, Save The Duck en Voile Blanche. Superstyling vervolgens presenteert een selectie van internationale, avant-garde merken die worden gecreëerd door jonge ontwerpers. Denk aan Gitman Bros. Est 1978, Gloverall, Hansen, Harris Wharf London, Knitbrary L. F. Lidfort, Manifattura Ceccarelli, Ræburn en Unimatic.