TOP

Mannenmodeondernemer stapt in tweedehands maatpakken

De stijgende populariteit van tweedehands kleding, bracht mannenmodeondernemer Piter Mandemaker op een idee: in plaats van nieuwe, gedragen pakken gaan verkopen. Deze week is zijn bedrijf Resui officieel gestart.

Foto: Resui

Voor de coronacrisis verkocht mannenmodeondernemer Piter Mandemaker (zie foto) ruim twintig jaar lang nieuwe maatpakken voor €2000 per stuk. Toen door de pandemie de verkoop nagenoeg stil kwam te liggen, gooide hij het roer om. Deze week is zijn nieuwe kledingbedrijf in de lucht gegaan: Resui, aanbieder van – zoals hij ze noemt – ‘instant maatpakken’ voor €200 per stuk. “Ik heb deze tijd benut om iets nieuws te bedenken met focus op maatwerk en duurzaamheid”, aldus Mandemaker. “We zijn begonnen met tweedehands maatpakken in te kopen. Alle pakken hebben we grondig geïnspecteerd, gereinigd en de maten zijn opgenomen in onze zelfontwikkelde slimme database.” De collectie is gekoppeld aan een zelfontwikkelde database, gebaseerd op machine learning en slimme algoritmes. “Op deze manier kunnen we nu al in 95% van de gevallen de juiste maat uit onze collectie halen.”

Crowdfundactie

Dit is nog maar het begin, zegt hij. “We willen de collectie vergroten naar 5000 pakken. Hoe meer pakken we in de database hebben, hoe groter de kans dat we iedereen een instant maatpak kunnen aanbieden.” De ondernemer wil uitgroeien tot een toonaangevende speler op gebied van circulaire pakken. Om die groei te kunnen financieren is Mandemaker een crowfundactie gestart om tweedehands pakken in te zamelen, waarbij elk ingeleverd pak een korting van 50% korting oplevert bij aankoop van een Resui-pak.