TOP

Pitti Immagine stelt beurzen uit tot januari

De Italiaanse beursorganisator Pitti Immagine stelt alle fysieke beurzen, waaronder mannenmodebeurs Pitti Uomo, uit tot januari 2021. Voor komend inkoopseizoen ligt de focus op het digitale platform Pitti Connect.

Pitti Immagine stelt alle fysieke beurzen (Pitti Uomo, Bimbo, Filati, Fragranza en Super) uit tot januari 2021. De voorbereidingen van de winteredities zijn inmiddels gestart. Het besluit werd op vrijdag 5 juni tijdens een digitale samenkomst van de raad van bestuur genomen. De beslissing komt voort uit het beperkte aantal aanmeldingen en de (financiële) problemen waar veel modebedrijven door de coronacrisis mee worstelen. De beursorganisatie wil zich nu richten op het nieuwe digitale beursplatform Pitti Connect, dat eind juni of begin juli wordt opgesteld voor exposanten en inkopers.

Digitaal beursplatform

“Een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing, met oog op de ingewikkelde operationele en economische omstandigheden waarin veel leveranciers en retailers zich nu bevinden”, zegt Claudio Marenzi, bestuursvoorzitter van Pitti Immagine, in een persbericht. Ook de onzekerheden omtrent het reizen van het ene land en naar het andere spelen mee. Alle aandacht gaat nu naar de digitale Pitti Connect-beurzen. Het platform is de afgelopen periode uitgebreid met nieuwe functies, waar volgens ceo Raffaello Napoleone positief op is gereageerd. De organisatie benadrukt dat Pitti Connect meer wordt dan alleen een virtuele showroom. Naast collectiepresentaties biedt de tool ook online evenementen, speciale projecten met ‘vooraanstaande gasten’ en redactionele content aan.