TOP

Pelé Sports: Futebol Benito!

Pelé wordt alom gezien als een van de grootste voetballers aller tijden. Onlangs voegde hij een nieuw hoogtepunt toe aan zijn toch al imposante carrière: de introductie van het nieuwe voetbalmerk Pelé Sports.

Op 10 juni 2010, een dag voordat het WK Voetbal losbarstte, presenteerde Pelé het nieuwe voetbalmerk Pelé Sports op geheel eigen wijze. De lancering was in stijl met de filosofie van de legendarische voetballer: wars van glitter en glamour, maar op een voetbalveldje in een van de townships van Zuid-Afrika. Hier speelden jonge voetballers een wedstrijd als onderdeel van een serie van acht wedstrijden in verschillende townships. Pelé Sports zorgde in samenwerking met Freitag voor kleding en schoenen. Pelé himself keek toe hoe de jonge voetballers het ervan af brachten. Verder stonden er muziek, dans en een freestyle demo op het programma. Kortom, de lancering van Pelé Sports stond in het teken van Futebol Bonito!

 

Hoogwaardig

Zoals van een voetbalgrootheid als Pelé mag worden verwacht, heeft hij niet zomaar zijn naam aan een merk verbonden. Het gaat om hoogwaardige voetbalschoenen die door veel kenners inmiddels met enthousiasme zijn ontvangen. De schoenen ogen onopvallend in vergelijking met de kleurrijke modellen die we op dit moment veel zien, maar er is veel aandacht besteed aan de functionaliteit. Dit heeft geleid tot comfortabele schoenen die lange tijd zonder problemen kunnen worden gedragen. Soepel kangoeroeleer zorgt samen met de Dual Friction Technology voor een goede pasvorm en een perfecte grip op de bal. De eerste collectie bestaat uit modellen met de toepasselijke namen 1970, 1962 en 1958, de drie jaartallen waarin Pelé met Brazilië wereldkampioen werd.

 

Goede doelen

Pelé wordt door veel mensen gezien als een van de beste voetballers uit de geschiedenis. Edison Arantes do Nascimento, zoals hij eigenlijk heet, werd drie maal wereldkampioen met Brazilië. Hij maakte in zijn hele carrière 1.283 doelpunten in 1.367 wedstrijden. Tegenwoordig zet hij zich in voor goede doelen als Unicef en is hij actief voor de Fifa. Zijn werk voor goede doelen is belangrijk voor Pelé, die ook op andere manieren iets terug wil doen voor de huidige generatie voetballers. Onder het motto ‘Giving Back’ heeft hij daarom besloten zijn deskundigheid te stoppen in het nieuwe merk Pelé Sports.

 

Pelé Sports wordt in ons land vertegenwoordigd door Bepa Sports, dat naast de functionele voetbalschoenenlijn, ook twee kledinglijnen op de markt brengt.