TOP

Organisatie modebeurs A Fair in Antwerpen failliet

A Fair is failliet. Dit heeft de organisatie in een brief aan het evenementencomplex Antwerp Expo laten weten. Er zou een tekort zijn aan exposanten en financiele middelen.

De organisatie zelf is niet bereikbaar om het nieuws te bevestigen: op het kantoor in Antwerpen neemt niemand de telefoon op. De enige die iets over het faillissement kan zeggen is Els Claessens van het evenementencomplet Antwerp Expo. “Wij hebben vorige week in een brief te horen gekregen dat A Fair niet doorgaat.” Een tekort aan exposanten en financiële middelen zouden de reden zijn van het faillissement. “Ze kunnen niemand betalen. Ook ons niet. Wij kunnen de organisatie zelf ook niet te pakken krijgen en worden momenteel platgebeld. We proberen in ieder geval zo snel mogelijk de curator te achterhalen.” Ook exposanten krijgen al twee weken geen respons van A Fair, zo blijkt uit een belronde.

Kopers
Een andere betrouwbare bron die nauw contact met de organisatie onderhoudt, meldt dat er op dit moment gesprekken zijn met potentiële kopers. Zo zou de beurs wellicht deze editie nog een doorstart kunnen maken. “Ze willen eerst deze onderhandelingen afwachten en dan pas met het nieuws naar buiten treden. Anders zou er te veel onrust ontstaan.”

Petra Leij van AHA Media weet als geen ander hoe lastig het is om een beurs in België te organiseren. Zij stopte vorig jaar met de Man Fashion Fair wegens een tekort aan exposanten. Volgens haar heeft de organisatie te kampen met drie problemen: “Dat is ten eerste de economische crisis. Ook Bread & Butter heeft met een lager aantal exposanten te maken. Het valt alleen daar misschien minder op omdat de organisatie naar een nieuwe locatie is verhuisd.” Volgens Leij is het ook lastig om in België een zomerbeurs te organiseren. “De Belgen liggen dan liever op het strand in Knokke.” Verder zijn onze zuiderburen volgens haar geen echte beursgangers. “Ze hoeven zich niet zo nodig te laten inspireren.”

Meer nieuws volgt..