TOP

Onderzoek: Zomerjas kinderen liever onder veertig euro

Het gros van de Nederlandse ouders vindt veertig euro z'n beetje de max als het gaat om de aanschaf van een zomerjas voor hun kind. Dat blijkt uit onderzoek van Gfk Panelservices Benelux, exclusief uitgevoerd voor Bengels.

Een kwart van de Nederlandse ouders besteedt 30 tot 40 euro aan een zomerjas voor kinderen. Voor een iets kleine groep (23 procent van de Nederlandse ouders) is dat 20 tot 30 euro. Voor 9 procent is een prijskaartje tussen 10 en 20 euro aanvaardbaar. Dit zijn bovengemiddeld ouders met een beneden modaal inkomen (27%), twintigers (21%), dertigers (13%) en vrouwen (12%).

Midden van de markt

De groep consumenten dat koopt in het midden tot middenhoge prijssegment is in de minderheid. Voor 19 procent van de ouders mag de kinderzomerjas tussen 40 en 50 euro kosten (dit zijn bovengemiddeld vijftigers met 33%). 11 procent van de ouders is bereid tussen 50 en 60 euro uit te geven. Dit percentage ligt bij veertigers (14%) en ouders met een boven modaal inkomen (eveneens 14%) relatief wat hoger.

De top van de markt: meer dan 60 euro

Wie zich wil richten op de top van de markt, kan niet rekenen op een massale toeloop. Voor 11 procent is 60 euro of meer acceptabel. Hier zijn het mannen (16%), veertigers (16%) en hoger opgeleiden (15%) die het gemiddelde omhoog trekken.

 

Op 6 augustus kun je lezen welk model zomerjas onder ouders favoriet is.