TOP

Ondergoedfabrikant Schiesser staat te koop

De Duitse ondergoedfabrikant Schiesser wordt verkocht. Verschillende bedrijven zijn geïnteresseerd in een overname van Schiesser, zo meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

De commissie van schuldeisers heeft dinsdag besloten dat er naast de voorzetting van het bedrijf een investeerderprocedure voor Schiesser wordt gestart. Voor de verkoop hebben zich zo’n 50 potentiële investeerders gemeld en er zijn gesprekken met ongeveer 20 serieuze overnamekandidaten. Designer Wolfgang Joop is een van hen.

In het lopende boekjaar is Schiesser er in geslaagd om het verlies weg te werken, terwijl het bedrijf begin dit jaar nog vroeg om uitstel van betaling. De ondergoedfabrikant is vooral in de problemen geraakt doordat de licentieovereenkomsten geen winst meer opleverden. Het aantal werknemers ging van 2.465 in 2008 naar minder dan 2.000 nu.

De omzet in de eerste helft van het jaar 2009 is inmiddels gegroeid met 3% naar  €60 miljoen. De winst voor afschrijvingen bedroeg tussen januari en mei €1,5 miljoen. In diezelfde periode in 2008 was er nog sprake van een verlies van €30.000.

Door de aanhoudende belangstelling voor de overname van Schiesser verwacht de commissie van schuldeisers een goede verkoopprijs en tevredenheid bij alle betrokken partijen. De bestellingen voor de herfstcollectie liggen dan ook 6% hoger dan verwacht en bij de wintercollectie zelfs 12%.