TOP

Omzet Forum Group stijgt in 2009 met 1,8 procent

Forum Group zag de omzet in 2009 met 1,8 procent stijgen. De mannenmodegroep zag vooral een groei binnen de artikelgroepen pantalons, jassen, overhemden en bonnetterie.

Naast de omzetplus binnen de bovengenoemde artikelgroepen, waren volgens directeur Hans Gaillard, die de absolute cijfers niet vrijgeeft, de gezamenlijke mailingsacties ook een boost voor de omzet. Kostuums en colberts verkochten minder goed, daar is dan ook een min behaald. Gaillard: “Onze consument draagt vrijwel geen kostuums meer, behalve op feesten en partijen. Het zal weer een mode-item moeten worden voordat wij er mee kunnen scoren. Een kostuum zal weer aantrekkelijk moeten worden en dan bedoel ik niet de prijs. De opkomst van dit nieuwe kostuum zal bij de jeugd moeten beginnen.”

Over de Men’s Fashion Fair (4 februari), een beurs die de mannenmodegroep twee keer per jaar organiseert, vertelt hij: “Er zijn 30 procent meer bezoekers op af gekomen. In totaal stonden er 100 merken op de beurs. De eerstvolgende zal plaatsvinden op donderdag 5 augustus 2010.”