TOP

Trends en nieuws vanaf mannenmodebeurs Men’s Fashion Fair

Opnieuw stonden er op de Men's Fashion Fair ruim tachtig merken. De beurs vond afgelopen donderdag plaats in het Amsterdamse World Fashion Centre. Een greep uit het aanbod: Rodrigo, Carter & Davis, Reset en nieuwkomer Dstrezzed.

Opvallend is de aandacht voor de kledinggroep jassen. Er is veel innovatie op het gebied van stoffen, die vaak wind- en waterdicht zijn. Zo liet Diederik Pepping van het agentschap DJP Fashion met 100 procent Kasjmir jagerjassen naast een moderne gewatteerde jacks van Steinbock zien.  Jassenmerk Reset van Stonefashion komt dit winterseizoen onder andere met parka’s, en modische gestepte donsjacks. Een ander kledingitem dat getipt wordt voor winter 2010-2011 is het grof gebreide vest met Noorse motieven, zoals bij Marc Montino.

Heeren
Nieuws komt er van Henk Bakker, die na zijn vertrek bij Melka Trading zijn eigen agentuur startte. Hij vertegenwoordigt onder andere Benvenuto, dat voorheen bij Lebelz was ondergebracht. Ook start hij een eigen overhemdenmerk Heeren, dat hooggesegmenteerd is. Klanten kunnen hun hemd, zoals de boorden en manchetten, zelf in de winkel samenstellen. De levertijd bedraagt vervolgens twee weken.

Kostuums
Carter & Davis komt met een Super 100 pakkenlijn. Binnen de reguliere lijn is er keuze tussen fel gekleurde velours pakken, colbertjasjes met een paisley-print en lichte jasjes van twill. Bij het dressmerk Van Lodewyck kunnen pakkendragers de dessins en kleuren van hun klepzakken afstemmen op die van de overhemden. De stoffen voor de zakken zijn los te koop. Alle pakken zijn in Italië geproduceerd en de prijzen liggen rond de 399 euro.

Merkennieuws
Allereerst een opvallend nieuwtje bij merk Relakz waar een wisseling binnen het managementteam plaatsvond.  Oprichter en aandeelhouder Eric Aarden heeft namelijk het merk verlaten en zijn eigen merk Dstrezzed gestart. Lees hier meer. Verder zet Waalwear in op de eigen merken Peter van Holland en Van Kollem, lees hier meer.

Het Italiaanse merk Rodrigo zoekt momenteel naar geschikte partners om winkels te openen in Rotterdam, Amsterdam of/en Den Haag. Binnenkort in onze rubriek ‘Hoe gaat het met?’ meer over dit merk.