TOP

Falcon stapt over op duurzame productie

Het Nederlandse sportswear merk Falcon maakt per direct een begin met het duurzaam produceren van de collectie. De productie van deze duurzame styles komt tot stand in samenwerking met Made-By.

Made-By, een organisatie die zich inzet voor het vergroten van de markt voor duurzaam geproduceerde kleding, ondersteunt Falcon bij het produceren van de collectie met respect voor mens en milieu. Samen met Made-By wordt kritisch gekeken naar de hele productieketen en de materialen die worden gebruikt. De eerste stap die wordt gezet, is het starten van projecten om de arbeidsomstandigheden bij de leveranciers van Falcon te verbeteren. Hierbij wordt toegewerkt naar het niveau waarop de fabrikant een internationale certificering kan krijgen. Daarnaast worden de materialen die Falcon gebruikt waar mogelijk vervangen door milieuvriendelijke varianten. Het blauwe Made-By knoopje in of aan het kledingstuk is het symbool voor deze productie volgens de richtlijnen van deze organisatie.

 

Karakter

Ton Wiedenhoff, inkoopdirecteur van Falcon: “Wij ontwerpen al sinds 1929 eigentijdse outdoorkleding voor alle weersomstandigheden. We noemen het niet voor niets all weather supplies. Wij staan als Nederlands bedrijf behalve voor kwaliteitskleding die mensen beschermt ook graag achter de manier waarop het geproduceerd wordt. Made-By biedt ons de perfecte ondersteuning om hieraan bij te dragen.”

Volgens Mark Huis in ‘t Veld, directeur van Made-By, toont Falcon karakter door zich aan te sluiten bij deze organisatie. “Meedoen met Made-By is wel even wat anders dan een biokatoenen T-shirt in de etalage hangen; het is een serieus commitment om de productie van de totale collectie socialer, milieuvriendelijker en transparanter te maken. En dat lukt niet in één seizoen. Het is een continu verbeteringsproces dat jaren van intensieve samenwerking betekent tussen Made-By, deelnemende modebedrijven en hun leveranciers elders op de wereld.”