TOP

Kindercollectie Sonia Rykiel op 20 februari in H&M-winkels

Of meisjes weten wie de Parijse mode-oma Sonia Rykiel is, is de vraag. Feit is wel dat ze zich binnenkort in een echte Sonia Rykiel kunnen uitdossen.

Op 20 februari verschijnt de lentecollectie van Sonia Rykiel pour H&M. Het gaat om een collectie in de stijl die kenmerkend is voor Sonia Rykiel: veel kleurrijke breisels, met afwisselend strepen en grote vlakken en hier en daar een vrijpostige slogan.  

Na de presentatie van de lingeriecollectie van Rykiel,  begin december 2009, is dit het tweede deel van de samenwerking tussen Rykiel en H&M. Voor het eerst komt er uit de samenwerking tussen het kledingwarenhuis en beroemde designers ook een collectie voor meisjes op de markt. De Rykiel strepen zijn te vinden op sweaters, jurken, sjaals, sokken en leggings. Om de winterblues weg te blazen koos de ontwerpster voor de meest knallende kleuren. Klanten kunnen gerust zijn over de grote shopper van Sonia Rykiel pour H&M. Daarmee steunen ze namelijk het UNICEF-project All for Children. Aan 200 H&M-winkels wereldwijd zullen de kleurrijke spullen uitgeleverd worden.

Einde aan het kopieergedrag

Aan de totstandkoming van de samenwerking tussen H&M en Sonia Rykiel kleeft trouwens nog wel een saignante roddel. Sonia zou het kopieergedrag van de modegrutter beu zijn. Dat liet haar dochter Nathalie Rykiel zich ontvallen in een interview met Nylon Magazine. Nathalie is nauw betrokken bij het bedrijf. Ze vertelt dat H&M vaak kleding ontwierp dat erg leek op de ontwerpen van Sonia Rykiel. Zij heeft toen tegen H&M gezegd: “Als je wil dat meisjes Sonia Rykiel van H&M dragen, geef ze dan de echte ontwerpen!” Volgens haar is de samenwerking zo ontstaan.