TOP

Nu ook een hit bij mannen: de legging

In New York is het inmiddels een normaal straatbeeld: mannen in leggings. Ook beroemdheden als Justin Bieber, Lenny Kravitz en Russel Brand lopen er graag in.

De legging, ofwel megging, is volgens de Amerikaanse krant Telegraph een logische opvolger van de skinny jeans voor mannen, aangezien die vaak oncomfortabel is en zelfs slecht voor de vruchtbaarheid zou zijn. “Leggings zijn zo veel comfortabeler dan skinny jeans”, vertelt Mark Dorosz, een 34-jarige leggingdrager wonende in Manhattan.

De in New York wonende Britse ontwerpster Lucy Sykes vindt dat maar weinig mannen ermee weg kunnen komen, meldt Nu.nl. “Tot nu toe is de enige man die er goed uit ziet in leggings een vriend van me. Maar hij is jong, donker en knap en was trad voorheen op als balletdanser in Lincoln Centre. Elke andere man die ik er de afgelopen tijd in zag, zag eruit als een idioot.”

Slecht voor figuur
Goed voor het figuur zijn leggings of meggings overigens niet. Fysiotherapeuten waarschuwen dat het kledingstuk zorgt voor luie spieren en een flubberbuik. Het zit namelijk zo: leggings ondersteunen de dijspieren en nemen het werk over van de buikspieren. Het gevolg is dat de spieren ontspannen en uitgeschakeld worden.