TOP

Skinny jeans schadelijk voor gezondheid?

Skinny jeans kunnen schadelijk zijn voor de zenuwen in je dijbeen. Althans, dat zegt ene dokter Karen Boyle van het Baltimore Medical Center. Dat hebben we al eens eerder gehoord...
Volgens dokter Karen Boyle kunnen te nauwe broeken zoals skinny jeans schade veroorzaken aan de zenuwen in je been. Ze zegt dat ze de laatste tijd steeds vaker patiënten over de vloer krijgt die last hebben van ‘meralgia paresthetica’. Dit syndroom, ook wel bekend als het syndroom van Bernhardt-Roth, is een aandoening waarbij er een ‘doof gevoel of pijn in de zijkant van het dijbeen bestaat zonder letsel aan het dijbeen zelf maar door een letsel aan de zenuw van het dijbeen naar de wervelkolom’, aldus Wikipedia.
Patiënten in haar praktijk klagen over tintelingen, gevoelloosheid en pijn in de bovenbenen. Volgens Boyle is de skinny jeans de schuldige. Die zijn te nauwsluitend. Hoge hakken zouden het nog erger maken.

Even denken, stond er drie jaar geleden op Textilia.nl niet een zelfde verhaal over het skinny jeans-syndroom?

De skinny jeans kan nu dus opnieuw aansluiten in een lange lijst van kledingstukken die volgens allerlei deskundologen schadelijk voor de gezondheid zijn. Van hoge hakken is het inmiddels wel bekend dat het beter is daar niet elke dag op te lopen, maar wat te denken van het nieuws dat je van het dragen van een legging cellulitis krijgt.