TOP

Nike Sportswear presenteert het N98 Track jacket

In 1998 werd dit iconische jasje geïntroduceerd en gedragen door het Braziliaanse Nationale voetbalteam. Nu, twaalf jaar, later presenteert Nike Sportswear de gepimpte versie van dit jasje: het N98 Track Jacket.

De N98 Track Jacket ook bekend als het ‘anthem’ jasje behoorde tot het officiële tenue dat de voetballers droegen tijdens het volkslied op het veld. Naar aanleiding van het aankomende WK in Zuid-Afrika presenteert Nike Sportswear de ‘remastered N98 Track Jacket’. Het jack is een uitbreiding op de Nike Sportswear Icons-series.

1998

In het verleden werd het N98 track Jacket gedragen door de beste sporters, anno 2010 wordt het geïntroduceerd bij het grote publiek. Geïnspireerd door de finalewedstrijd in 1998 tussen Frankrijk en Brazilië waarbij de hele wereld toekeek, staat het N98 Track Jacket voor ‘National 1998’. Een ode aan het Braziliaanse nationale voetbalteam. De N98 Track Jacket is onder handen genomen door het Nike Sportswear design team, dat nieuwe technieken en materialen heeft toegepast. Het N98 Track Jacket is gemaakt van Gore Windstopper-materiaal, erg comfortabel met een nauw aangesloten schouderpasvorm, laser-cut ritsen en dubbelgelaste ritszakken.