TOP

Nieuwe creatief directeur voor Humanoid


Maria Janssen is de nieuwe creatief directeur van Humanoid. Zij is aangedragen door oprichter Sandra Harmsen. Zij blijft creatief betrokken bij het merk, als consultant en ‘life-long ambassador’.

Maria Janssen heeft veel internationale ervaring: ze was trend director van Amazon Fashion, creative director van WGSN en design director van Nike. Haar nieuwe baan bij Humanoid betekent voor Janssen een terugkeer naar Nederland. “Ik heb ontzettend veel geleerd, maar de laatste tijd begon ik de ‘human scale’ te missen. Humanoid kwam precies op het goede moment op mijn pad: mijn man en ik hadden net besloten dat we best weer in Nederland zouden willen wonen en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging én verdieping. Ik was direct om toen ik het hoofdkantoor van Humanoid in Arnhem bezocht, met het eigen atelier. Dat was precies wat ik zocht: echte producten met een ziel en met liefde gemaakt.”

Nieuwe concepten

Het Humanoid van Janssen is on-trend en toonaangevend. Er is al een begin gemaakt met het ontwikkelen van nieuwe concepten en ideeën. “Humanoid maakt tijdloze kleding die tegelijk modern aanvoelt. Als creative director wil ik Humanoid relevant maken voor een nieuwe generatie en voortborduren op de eigenwijze attitude die zo typerend is voor dit merk. We gaan meer ‘newness’ en statement pieces in de aankomende collecties introduceren die in het tijdsbeeld van nu passen. Zo willen we onze klanten meer keuze en variatie geven. Voor zomer 2020 staat een gevoel van ‘feminine utility’ centraal, wat teruggrijpt naar de beginperiode van Humanoid. We zijn in het archief gedoken en vonden daar items die aansluiten bij de trends van vandaag.”

Internationale expansie

De collectie van Humanoid wordt verkocht in de flagshipstore in Arnhem, online en in ruim 400 winkels in meer dan 25 landen. Sandra Harmsen richtte Humanoid in 1981 op met (onder andere) Hans Boelens. Die was CEO tot hij in 2015 afscheid nam van het bedrijf. Sandra Harmsen bleef aan als creatief directeur, maar treedt nu ook terug. Humanoid wordt nu geleid door CFO Maikel van den Dungen, Global sales director Twan van de Laar en Creative Director Maria Janssen. Internationale expansie is een belangrijk speerpunt.