TOP

Nieuw sieradenmerk: Just Franky

Het Nederlandse sieradenmerk Feathers Luxury lanceerde afgelopen voorjaar een nieuw label: Just Franky brengt kettingen en armbandjes met gepersonaliseerde, handgeschreven teksten. Vanwege het succes komt er nu ook een standaardlijn voor winkeliers.

Waar staat Just Franky voor?

Anne Vedder, die samen met tweelingzus Esther, het merk oprichtte: “Waar Feathers Luxury heel uitgesproken statement sieraden brengt, gaat Just Franky juist om verfijnde kettingen en armbanden met een persoonlijke, handgeschreven tekst in zilver, rosé en goud. We zijn hier afgelopen voorjaar mee begonnen en het sloeg meteen aan. Mensen komen met heel persoonlijke verhalen. Een oma die ziek is en waarvan de kleindochter in haar handschrift een kettinkje wil. We verkopen Just Franky tot nu toe alleen via onze webshop, maar gaan snel uitbreiden.”

Vertel….

“In december hebben we met Just Franky een pop-up store in De Bijenkorf in Amsterdam tijdens De maand van het Sieraad. Hier kun je de gepersonaliseerde sieraden bestellen, maar ook kettingen en armbandjes die je meteen mee kunt nemen als cadeauartikel. Daarom zijn we nu bezig met een standaardlijn, die ook lager geprijsd is. Een ketting kost dan €35 in plaats van €75. Hiervoor hebben we 20 Engelse spreekwoorden uitgewerkt met een bedeltje. Denk aan Apple of my eye, met een appelhangertje. Met deze lijn gaan we eind september ook naar Zweden.”

Waarom Zweden?

“We gaan samenwerken met een Nederlands meisje dat sinds anderhalf jaar in Zweden woont. Zij ziet potentie voor het merk in Zweden en gaat de standaardcollectie verkopen aan winkels. We gaan met de standaardlijn ook beginnen in Nederland, daarvoor gaan mijn zus en ik samen de verkoop doen. We richten ons eerst op de standaardcollectie, maar we zouden het leuk vinden als je in de toekomst ook bij zelfstandige winkeliers je tekst-ontwerp kunt inleveren en de ketting daar ook weer kunt ophalen.”

feathers_just_franky_sieraden_naamketting_eigen_ontwerp_ketting_armband_design_IMG_0775feathers_just_franky_sieraden_naamketting_eigen_ontwerp_ketting_armband_design_IMG_08251feathers_just_franky_sieraden_naamketting_eigen_ontwerp_ketting_armband_design_LA feathers_just_franky_sieraden_naamketting_eigen_ontwerp_ketting_armband_design_IMG_0802

Hoe maken jullie die teksten?

“We hebben eerst naar 3D-printers gekeken, maar we vonden de materialen niet mooi. Te plastic. Wij wilden echt zilver en goud. We hebben toen een dertigtal fabrieken aangeschreven met ons idee en de vraag op welke manier we dit konden laten maken. Inmiddels werken we met twee ateliers in China en Vietnam die de sieraden voor ons figuurzagen. Dat is heel precies werk. Alles wordt door ons in Nederland gecheckt en ingepakt. Als iemand een bestelling in de webshop plaatst, duurt het twee weken voordat het bezorgd wordt.”

Komen jullie nog wel aan jullie andere merk toe?

“We begonnen met Just Franky voor erbij, maar we zijn door alle ontwikkelingen nu voornamelijk daarmee bezig. Dat hadden we van te voren nooit verwacht. Voor Feathers Luxury maken we alle sieraden ook nog steeds zelf en ook dit merk verkopen we via boetieks. We zijn fulltime bezig met onze sieradenlabels. Daar zijn we alleen maar blij om, want het was toch een sprong in het diepe na onze studies om voor onszelf te beginnen. Onze passie is sieraden maken en ontwerpen. ”