TOP

Neckermann.com stopt met leveren, Pinterest krijgt shoppagina’s en Zeeman-manager in race voor mvo-prijs


Het is voor consumenten niet meer mogelijk om bestellingen op webshop Neckermann.com te plaatsen. Verder: Na de mislukte introductie van koopknoppen op het platform, rolt Pinterest nu shoppagina’s uit en Kledingmerk Costes verzendt nu ook naar België. Je leest in het nieuwsoverzicht van 24 september.

Webshop Neckermann.com stopt met leveren

Het is voor consumenten niet meer mogelijk om bestellingen op webshop Neckermann.com te plaatsen. Het bedrijf zegt te kampen met ‘technische en organisatorische’ problemen. Dat meldt Twinkle. De webwinkel kampt al langer met lever- en betaalproblemen. Zo neemt het aantal klachten op het digitale klachtenkompas van de Consumentenbond nog steeds toe. Vorige maand werd nog bekend dat het afgelopen jaar meer dan vijfhonderd klachten op het digitale klachtenkompas over de webshop waren binnengekomen. Twinkle heeft Neckermann.com om een reactie gevraagd. Deze weigert vooralsnog te reageren.

Pinterest krijgt eigen shoppagina’s

Alles op Pinterest moet te koop zijn. Met dat doel voor ogen voegt het socialemediaplatform shoppagina’s toe, waarop retailers en merken klanten tegelijk kunnen inspireren en laten winkelen. Pinterest is hard op zoek naar de beste manier om te evolueren van een socialemedianetwerk naar een shoppingplatform. Na de mislukte introductie van koopknoppen op het platform, rolt het bedrijf nu shoppagina’s uit. Daar kunnen gebruikers uitgebreide productcatalogi van retailers en merken zien. Ze kunnen er hun winkelmandjes vullen, maar om af te rekenen worden ze naar de website van het merk gebracht.

Zeeman-manager weer in de race voor mvo-prijs

Arnoud van Vliet, manager CSR & quality bij Zeeman, maakt kans op de titel mvo-manager van het jaar. Hij behoort tot de laatste drie kanshebbers, waaruit begin november een winnaar wordt gekozen. Van Vliet behoorde vorig jaar en in 2017 ook al tot de tien genomineerden, maar schopte het nog niet eerder tot de laatste drie. De jury roemt hem om zijn inspanningen verandering teweeg te brengen binnen een prijsvechter. Zo is hij concreet aan de slag gegaan met transparantie in de keten. De winnaar wordt gekozen door lezers van het platform Duurzaam Ondernemen en een vakjury. Nog nooit won een retailer de prijs, die dit jaar voor de zevende keer wordt uitgereikt.

Kledingmerk Costes verzendt nu ook naar België

Costes mag dan al drie winkels hebben in Vlaanderen, toch was het tot op heden niet mogelijk om online bestellingen te verzenden naar België, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Maar daar komt nu verandering in. De Nederlandse keten opende zijn eerste Belgische filiaal in 2017, op de Meir in Antwerpen. Nadien volgden nog twee vestigingen, in Gent en Brussel. Maar een Belgische webshop bleef uit. Op Facebook kondigde het merk aan dat daar nu verandering in komt en dat het mogelijk wordt om online bestellingen te plaatsen én te laten leveren in België.