TOP

Mannenmodemerk State of Art overgenomen


Het mannenmodemerk State of the Art is overgenomen door de Twentse investeringsmaatschappij Quadrum Capital en deel van het management van State of Art. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

De overname van State of Art door Quadrum Capital betekent niet dat er een eind komt aan de betrokkenheid van de familie Westerman. De meerderheid van de aandelen draagt de familie over aan Quadrum Capital, maar zelf blijven ze als aandeelhouder verbonden aan State of Art. Vorig jaar oktober overleed eigenaar Albert Westerman op 75-jarige leeftijd en in de familie kon geen opvolger worden gevonden.

‘Betrokken partner’

In het persbericht laat de familie weten dat ze in Quadrum Capital ‘een betrokken partner zien die de kernwaarden en daarmee de cultuur van het bedrijf respecteert’. Operationeel directeur Martijn Mateman zegt blij te zijn met deze nieuwe partner. “Met de kennis, expertise en het netwerk van Quadrum Capital zullen wij onze organisatie verder professionaliseren en onze ambities als vooraanstaand internationaal mannenmodemerk vol energie verder vormgeven.”

Albert Westerman

State of Art is een Nederlands mannenmodemerk dat in 1987 door Albert Westerman junior werd gelanceerd. De basis van de onderneming werd gelegd door zijn vader Albert Westerman senior, in 1936, met de tricotagefabriek in Lichtenvoorde. Het hoofdkantoor staat daar nog steeds, de showroom is gevestigd in Antwerpen. Het label heeft veertig brandstores en meer dan 600 verkooppunten in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Ierland.

State of Art image AW19-3