TOP

Naaimachine vergroot kansen op arbeidsmarkt

Zestien moeders en twee vaders uit Heerenveen krijgen de mogelijkheid om uit de bijstand te komen. Gisteren is namelijk het project 'Verstel Goed' van start gegaan. De achttien deelnemers krijgen een opleiding tot verstelcoupeur om daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

‘Verstel Goed’ is opgezet door Netty Tonies en Anja Kranenborg van reïntegratiebureau NettoJob uit Hoogezand. In deze plaats is het project ook van start gegaan. Als blijkt dat ‘Verstel Goed’ succesvol is in beide steden, volgen er meer cursussen in Friesland en Groningen.

De bedoeling is om binnen 3 jaar 45 deelnemers aan een baan te helpen. Mensen die in aanmerking komen voor het project zijn bijvoorbeeld herintredende vrouwen, langdurig werkzoekenden en ex-gedetineerden.

De deelnemers kunnen meteen de theorie in praktijk brengen, want de te verstellen en te vermaken kleding wordt opgehaald bij ouderen in verzorgingtehuizen. Hier krijgen de cursisten ook voor betaald, waardoor zij meteen een inkomen hebben. Vooral voor de moeders is dit een fijn concept, omdat zij thuis kunnen werken.

Het initiatief wordt gesteund door maatschappelijk investeerder Start Foundation. De stichting stelt 50.000 euro beschikbaar om het project mogelijk te maken.