TOP

Modebeurs Blue Sunday verplaatst naar januari 2020


De eerste editie van de jeans- en streetwearbeurs Blue Sunday, gepland voor zondag 7 juli in Maarssen, gaat niet door. De organisatie richt nu haar pijlen op een winterevenement in 2020.

Het is de tweede keer dat de datum van Blue Sunday wordt verschoven. Aanvankelijk zou het nieuwe initiatief afgelopen januari plaatsvinden. Dat bleek te kort dag voor een aantal exposanten. ‘We konden het ‘wauw-effect’ dat we willen presenteren, niet garanderen’, reageerde organisator Rob de Vos toen. Dit is ook nu het geval, vertelt hij: “We hadden voldoende aanmeldingen om de beurs door te laten gaan. Alleen hebben we gaandeweg meer aanvragen uit diverse hoeken, zoals de mannen-, vrouwen-, en schoenenbranche, gekregen. Meer lifestylegericht dus. Geweldig natuurlijk, maar de verbinding tussen de verschillende segmenten ontbrak. Het aanbod schoot teveel kanten op. Hiermee zouden we net niet interessant genoeg zijn voor speciaalzaken, omdat we van alles een beetje konden bieden. Dan moet je het niet doen vind ik. Je krijgt maar één keer om jezelf te bewijzen.”

 

Januari 2020

Animo is er volgens De Vos nog wel, vandaar dat Blue Sunday wordt verschoven naar 19 januari 2020. De oorspronkelijke opzet – een event voor de denim- en streetwearmarkt – wordt door de vraag uit andere markten breder. De organisator vertrouwt erop dat het evenement volgend jaar wel kan doorgaan. “Ik ben in gesprek met een aantal merken en agentschappen die mannen- en vrouwenmode in de breedste zin bieden. Als ik die erbij kan betrekken, is het aanbod wat mij betreft compleet.” 

 

Winkelmedewerkers

Blue Sunday richt zich op inkopers, maar nadrukkelijk ook op winkelmedewerkers. “We hopen op twee groepen bezoekers: de inkopers en het winkelpersoneel. Ook voor hen is het leuk om inspiratie op te doen en daarna tussen zes en acht uur nog even te ontspannen. Wat ons betreft draait een beurs niet alleen om pure business, maar ook om vermaak. Dat bezoekers kunnen netwerken, ontspannen en met goede ideeën weggaan.” Het bedrijf achter Blue Sunday organiseert tevens de halfjaarlijkse kinderbeurs Sunday School in Maarssen.