TOP

Exposanten over het nieuwe event Off_South: ‘shout out naar Modefabriek dat ze hun nek uitsteken’


Op maandag 8 juli wordt voor de eerste keer Off_South by Modefabriek in Temp. Amsterdam georganiseerd. Een nieuw event voor het sport, urban, denim en new classics segment.
Een aantal deelnemers blikken vooruit. “Ik hoop dat dit hét zomerevent wordt waar iedereen naar uitkijkt.”

Thomas Koster van Fjällräven Benelux hoopt via Off_South andere distributiekanalen te vinden. “We hebben een vrij breed scala aan klanten, van tassen en lederwarenzaken tot outdoor- en modewinkels. Ik hoop op meer modewinkels en conceptstores die geïnteresseerd zijn in ons ruime aanbod. Tijdens Modefabriek gaat de aandacht vaak uit naar onze tassen. Dat is prima, maar we bieden veel meer, zoals T-shirts en jassen. Off_South is daarnaast denk ik geschikt voor bezoekers die Modefabriek te breed van opzet vinden.” 

 

Niche

Het Nederlandse modische watersportmerk Wallien is dit voorjaar gestart met online verkoop, maar wil de activiteiten verbreden met wholesale. Off_South lijkt mede-eigenaar Olivier Wallien daarvoor een geschikt platform. Het label presenteert er de huidige collectie en ‘een blik op’ de nieuwe zomer 2020-lijn. “Met onze modieuze waterfashion bedienen wij een niche in de markt en ik denk dat dit event wat dat betreft het best bij ons past. Ik hoop dat de bezoekers een beetje vooruitstrevend zijn en zoekende naar merken die anders dan anderen zijn. Ik reken daarnaast erop dat het een toffe dag wordt met diepere conversaties in plaats van vluchtige contactmomenten.”

 

Eendaags evenement

“Bij de zomerbeurs wogen de baten niet meer op tegen de kosten”, zegt Wouter Klein Willink van Kootuur Collections, dat het merk Minimum vertegenwoordigt op Off_South. “Daardoor hadden we al een tijdje de behoefte aan iets nieuws. Dit hebben we samen met een aantal andere exposanten uitgesproken aan Modefabriek. De organisatie heeft dit goed opgepakt. Een goed idee om er een eendaags evenement van te maken, dit centreert de traffic. Een tweedaagse beurs is in de zomerperiode vaak net iets te lang, is mijn ervaring. Ik zie Off_South als een mooie gelegenheid om te netwerken, waarbij de vrij gelijkgestemde aanbieders kunnen profiteren van elkaars klantenbestand. Wij laten er bewust de mannencollectie zien, omdat het aanbod vrij mannengerelateerd is.”

 

Flink uitpakken

“De zomereditie van Modefabriek was een flinke investering”, zegt ook Maarten Janse van agentschap Lexson. “Als ik eerlijk ben kost Off_South ons nog steeds veel geld. Desalniettemin pakken we flink uit en profileren we ons er zo breed mogelijk, met onder meer Elvine, Plaîn, Blake Seven, Green Factory en Amuse Society. Daarnaast heb ik nog een paar aanvragen liggen. Ik hoop dat mode-Nederland dit nieuwe event omarmt. Dat er zo’n lekkere vibe heerst en mensen het zo waanzinnig naar hun zin hebben. Dat dit hét zomerevent wordt waar iedereen naar uitkijkt. Verder heb ik geen verwachtingen, dan kan het alleen maar meevallen. Zie het zo: Tomorrowland is ook ooit klein begonnen.” 

 

Nieuwsgierigheid

“Shout out naar Modefabriek dat ze hun nek uitsteken voor iets nieuws. En dat ze luisteren naar de kritieken die er al een aantal seizoenen zijn”, vindt Rudy Gerritsen van Opportunity Agency. Het is vooral de locatie en de opzet van Off_South die Gerritsen aanspreekt. “Het wordt misschien een uitdaging om bezoekers hier naartoe te trekken, toch hoop ik dat de de nieuwsgierigheid wint. Aan de andere kant verwacht ik ook dat geïnteresseerden bewuster dit event bezoeken, wat de kwaliteit hooghoudt. Qua look en feel doet het eenduidige concept me denken aan Seek in Berlijn. Hierbij ligt de focus niet op de stands, maar echt op de collecties. Het aanbod is aantrekkelijk doordat het een mix is tussen commerciële en funmerken. En de focus op het mannensegment is sterk. Zelf sta ik er met zowel voorraad (Nowadays) en voororder (Forét).”

 

Uitnodigende setting

Agentschap Fancy Farmers is zowel op Modefabriek als op Off_South te vinden. Op de nieuwe spin-off zijn onder andere Knowledge, Champion en Rains te zien. Voor eigenaar Boris Janssen was ‘vernieuwing’ de belangrijkste reden voor deelname aan Off_South. “Verandering van spijs doet eten, denk ik. Het is altijd leuk en interessant als er nieuwe initiatieven ontstaan. Temp. is een te gekke, industriële locatie. Kleiner dan Modefabriek en daardoor denk ik wat persoonlijker. Ik verwacht dat Off_South een dynamische totaalbeleving biedt. Met mooie collecties in een setting die uitnodigt om te blijven hangen voor de barbecue. Een beetje zoals bij The Borrel van de Modefabriek.”

 

Duits streetwearlabel

Het Duitse streetwearlabel Iriedaily laat via Denise Graff, brand marketingmanager weten: “We nemen op aanraden van onder andere onze voormalige salesagent deel aan Off_South. Het merkenportfolio spreekt ons aan en we zien dit als een mooie gelegenheid om Iriedaily en de nieuwe zomercollectie voor 2020 te presenteren aan Nederlandse en internationale inkopers.”