TOP

Mode-event Boutyq in het teken van mannenmode

Mode-event Boutyq stond gisteravond in het teken van mannenmode. In het Amsterdamse Loods 6 showde ontwerpers Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl, Jan Boelo en Philip Stephens van het label Unconditional hun wintercollecties 2011-2012.

Zo’n 300 genodigden waren naar de show afgekomen, waaronder een handjevol BN’ers zoals Judith Osborn, actrice Victoria Koblenko en dj Don Diablo. Opvallend is de grote belangstelling onder het publiek voor deze avond, die meer in het teken van mannenmode dan vrouwenmode staat. Francisco van Benthum trapte af met de wintercollectie 2011-2012 van zijn Whitelabel waarmee hij een bredere doelgroep mee wil bereiken. De collectie bestaat uit een aantal dressartikelen zoals colbertjasjes en pantalons in contrasterende stoffen en tinten. Binnen zijn casuallijn gebruikt de ontwerper veel sportswearinvloeden, zoals de kunststof sluitingen van een donkerblauwe water- en winddichte jas.

Jan Boelo
Nieuwkomer Jan Boelo showde voor het eerst zijn collectie mannen- en vrouwenmode aan een groot publiek. De jonge ontwerper ontwikkelde tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht een fascinatie voor techniek en de samenstelling van uiteenlopende materialen. Zijn ontwerpen zijn sober met scherpe lijnen en een vleugje rock ‘n roll, zoals een wit mannenshirts met aan de mouwen leren slierten.

Jeroen van Tuyl
Jeroen van Tuyl, de mannenmodeontwerper die als één van de eerste een diep gesneden V-hals liet zien, showde een opvallend ingetogen beeld met veel scherpe lijnen. Zoals bekend van Van Tuyl experimenteert hij met kragen en halzen, die soms schuin weggesneden zijn. De diepe V-hals die voorzien was van een glanzende rand, bedekte hij met een transparant shirt waardoor de subtiele glinstering nog te zien was. Zijn collectie was verder vrij ingetogen en sober door het gebruik van donkere kleuren terwijl het komende winterseizoen over het algemeen toch meer kleur bevat.

Unconditional
De laatste in de rij was Philip Stephens van het label Unconditional. De ontwerper die Madonna, David Beckham en Kanye West als klanten heeft, showde een enorme collectie met zoveel diversiteit dat je zou denken dat er meerdere ontwerpers aan de collectie werkten. Strakke pakken werden afgewisseld met een rok en zelfs een strakke jurk voor de man! De combinatie van unieke designs, een ethische productie, het gebruik van veelal organische materialen en milieuvriendelijke verfstoffen, verklaart waarom Unconditional anders en zo gewild is.

Over Boutyq
Boutyq is een creatieve samenwerking tussen Mynth Events en Wella Professionals. Sinds de eerste editie koppelen ze designtalent van eigen bodem aan internationaal gerenommeerde designers. Daarnaast werkt het stijlplatform samen met bekende haarstylisten, zoals dit keer style director van Wella Professionals Jeffrey Janssen, die de kapsels van de modellen verzorgde.

Bekijk de beelden hiernaast.